≡ Menu

Видове шпилки и техните характеристики

Шпилките наподобява дълъг болт, без глава, резбован по цялата дължина. Те имат различни приложения, срещат се разнообразни видове, които да пасват за различни функции. Обикновено, те се произвеждат от неръждаема стомана, обикновена или сплави.

Шпилки с цялостни резби

Както вече казахме някои шпилки имат резби по цялата дължина и могат да бъдат от обикновена или неръждаема стомана. Размерите им варират според стандартите на различните производители. Съществуват изключително малки шпилки с дължина около 0,15 см и 0.30 см в диаметър. Тъй като шпилката няма глава, то диаметъра не се променя по цялата и дължина. Внушително големите шпилки достигат дължина до 20.33 см и с диаметър 0.30 см. Стандартните дължини са от 0.15 до 20.30 см, като всеки следващ размер се увеличава в интервал от 0.3 или 1.3 см.

Шпилки за тръби под налягане

Подобно на шпилките с цялостна резба, при тези също наблюдаваме резба по цялата дължина. На разположение са в същите размери от 0.15 до 20.30 см и в 6 различни големини на диаметъра. Това, което отличава този вид шпилки е, че те са произведени от сплави, вместо неръждаема или обикновена стомана. Това им помага да издържат на повишено налягане и на високи температури.

Шпилки с двойна резба

Този вид шпилки, също като болтовете, могат да се съединяват с резбовани отвори от двата си края. Те не са резбовани по цялата си дължина, а имат къса не резбована част в средата на шпилката. Този лимит, позволява шпилката да е еднакво дистанцирана от материала, с който се съединява. Те не са много широко приложими и е необходимо да се поръчат в специфични размери, за да могат да влязат в употреба.

Шпилки с различна дължина на резбите

Те са отново шпилки с двойна резба, но дължината им се различава. При тях едната резба е по-дълга от другата. По-късата е предназначена за завиване в отвор. А другата страна е пригодена да пастне на резбована гайка от клас UNRC-2A. Края на късата резба е скосен, докато края за гайка може да е скосен или заоблен.

Ако се нуждаете от висококачествени шпилки с висок клас на якост, в каталога ни ще откриете голямо разнообразие от видове и размери.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!