≡ Menu

Блоговете за слухови апарати – каква е ползата от тях?

В България пазарът на слухови апарати е доста привлекателна бизнес ниша. Причината за това е големия брой хора, страдащи от намаление на слуха – все пак почти 30% от населението са пенсионери. За съжаление обаче, застаряващите хора обикновено получават препоръки за покупка на устройства за подобряване на слуха от личния си лекар – и са доста малко тези, които биха потърсили информация в интернет относно методите за решаване на проблема си.

Фирмите, които предлагат слухови апарати в България обикновено създават уебсайтове, насочени към по-младите потребители – тийнейджърите и хората в активна и трудоспособна възраст. Те са и най-платежоспособния сегмент клиенти – защото поради младостта си те се стремят към възможно най-добър и богат социален живот, а това неминуемо изисква максимално добър слух.

слухови апарати

слухови апарати

Но ако потърсите в интернет за фирми, предлагащи слухови апарати, неминуемо ще откриете десетки еднообразни и скучни сайтове, предлагащи по един стандартен и банален начин продуктите и услугите си. И всички те в един глас казват неща от типа: “Нашите слухови апарати са най-добрите”, “Ще ви помогнем да чувате добре” и други подобни обещания, за които е невъзможно да се разбере какъв процент истина съдържат. В тях липсват отзиви от реални клиенти, задълбочени анализи относно предимствата и недостатъците на различните варианти, както и съвети за най-подходящия избор на слухов апарат.

Първият български блог за слухови апарати и доброто чуване с тях. Идеята на сайта е да акцентира върху личните преживявания на хората, които чуват с помощта на това електронно устройство. Сайтът съдържа раздел “Сподели история”, където посетители в сайта имат възможност да разкажат личния си опит със загубата на слуха и слухопротезирането. Идеята за взаимопомощта и споделянето на личния опит противодейства на елементарния начин по който търговците на слухови апарати правят маркетинга си в днешно време и помага на съвременния потребител да вземе правилното решение относно корекцията на слуховата си загуба.

слухов апарат

слухов апарат

Идеята на сайта е да помогне възможно на най-много хора, докоснати от това че не могат да чуват така наречената слухова загуба, да се справят по-лесно с проблема си и да водят нормален и пълноценен и щастлив живот. Или, както казват:

Слуховият апарат е много добро решение, а не е някакво автоматично и временно решение на проблема, които имате с чуването. Важна е и психологическата ви нагласа и отношение към този апарат или „джаджа“. Ако приемете апарата си негативно, като някакво бреме или „ушна патерица“, вие няма да имате удоволствието да изживеете и възприемате невероятното удоволствие да чувате и да бъдете в естествената ни заобикаляща среда и прекрасния шумен свят който ни заобикаля.

слухов апарат цени

слухов апарат цени

Целта на слуховите апарати е да помогнат за социалния живот на собствениците им и за естествената и непринудена комуникация с околните. Но в България за съжаление много често се случва, когато някой носи слухов апарат, той да бива възприеман като глух, инвалид и непълноценен човек. Тези предразсъдъци се срещат, както при младите хора, незапознати с материята, така и при по-възрастните, чиито разбирания за апаратите произтичат от старите аналогови и грозни модели. Което е доста тъжно, защото с развитието на технологиите, днешните модерни цифрови слухови апарати са по-малки, красиви и високотехнологични от всякога. Въпрос на време е слуховите апарати да започнат да се възприемат като “лайфстайл” устройство, вместо като протеза. А блогът ни помага това да се случи по-скоро.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!