≡ Menu

Биберони – добри ли са за вашето бебе?

Решението за използване на биберон-залъгалка – или не – зависи от вас. Помислете за плюсовете и минусите, когато решавате кое е най-доброто за вас и вашето бебе. Повечето бебета имат силен сукателен рефлекс. Има бебета които си смучат палеца или пръстите, преди да са родени. Този навик често има успокояващ, успокояващ ефект. Ето защо много родители използват залъгалки, за да разсеят плачещите си бебета докато например сменят пелени или просто возят бебето си в количката. Всеки родител си задава въпроса дали бибероните са добри за неговото бебе. Това е въпрос който често се дискутира и по него има разнообразни и противоречиви мнения.

За някои бебета залъгалките са необходими за да бъдат те спокойни между храненията, но биберони имат както предимства, така и някои недостатъци. Фактори за ползването на биберони.

Един биберон може да успокоява нервното бебе. Някои бебета са най-щастливи, когато те са смучене на нещо. Един биберон предлага временно разсейване. Когато бебето ви е гладно, биберон-залъгалка може да ви купи няколко минути, за да се намери удобно място бебето ви да суче или да се подготви бутилката. Биберон-залъгалка може да дойде бъде удобен по време на снимки, кръвните изследвания или други процедури. Биберонът помага бебето да заспи. Биберонът залъгалка може да помогне за намаляване на риска от синдрома на внезапната детска смърт (SIDS). Има изследвания според които има връзка между ползването на биберон по време на сън и намаляването на риска от SIDS. Има биберони са за еднократна употреба. Когато е време да спрете да използвате биберон-залъгалка, можете да ги изхвърлите. Ако детето ви предпочита да смуче палеца си или пръстите, по добре е то да ползва биберон.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!