≡ Menu

Безспорни предимства на охранителната ip камера

Нови приложения и допълнителни възможности

Съвременните охранителни системи предлагат много повече възможности, не само с цел превенция на престъпления, но и като средство да се наблюдават в детайли места, хора и действия, тъй като сигурността има значително повече измерения от охраняването на определена площ.

Днес все повече се налага употребата на ip камери в системите за видеонаблюдение, тъй като техните способности да дават по-ясна картина върху по-широк периметър осигурява много по-ефективна охрана и превенция на престъпни действия.

Какво е различното в ip камерата?

IP камерите имат едно чудесно предимство, което старите модели видео камери не притежават. Те имат вграден компютър, даващ възможност да се осъществят видео аналитични функции, като детекция на движение, което на практика Ви позволява да монтирате своята охранителна камера навсякъде, където пожелаете и да наблюдавате случващото се, веднага щом се появи движение.

Много ip камери имат възможност да използват карти памет за съхранение на картината, а други имат напреднали аналитични функции, благодарение на които се задействат, веднага щом някой влезе в помещението или премести обект от неговото местонахождение.

Възможност за по-лесно инсталиране

Тъй като ip камерите използват същите мрежови връзки, като компютрите те могат лесно да се свържат към съществуващата мрежа и да използват вече изградената интернет система, което драстично намалява сложността и средствата, необходими за окабеляване.

Повечето нови ip камери се захранват посредством интернет кабел, като това може да се случи дори с някои външни камери, в случай че са модел, който не изисква по-висока мощност за подгряване или подсветка.

Модерни приложения

Много от ip камерите могат да се ползват и като интерком, като се свържат към звънеца и системата за заключване на входната врата, използвайки подходящ компютърен софтуер. Така при всяко позвъняване не само ще виждате кой стои пред Вашата врата, но и ще можете да му отворите с едно натискане на специален бутон.

Аудио системата към ip камерата може да се ползва и като детектор за силни звуци. По този начин ще можете да проследите незабавно какво се случва в даден обект при наличие на писъци или изстрел от оръжие. Освен това този тип охранителни камери дават възможност да следите не само на компютъра, но и на всяко мобилно устройство какво се случва с Вашата собственост, близки хора или как работят наетите от Вас работници.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!