≡ Menu

Апарати за кръвно налягане

През последното десетилетие заболяванията на сърдечно-съдовата система се увеличиха значително. България излезе начело в класацията на кардиологично болни, претърпели интервенции или масивен инфаркт на миокарда. Намаля възрастовата граница на хората с много висок сърдечно-съдов риск. Нараства броя на младите на възраст под 35 години претърпели инфаркт или мозъчен инсулт.

Проблемите със сърцето са резултат от много комплексни рискови фактори, които повлияват цялостното състояние на организма. Липсата на движение, застояването в затворени помещения без добра вентилация, лошото хранене и проблеми със затлъстяването, замърсения въздух в градовете и голямото напрежение в ежедневието са основни фактори предразполагащи към развитие на болест на кръвоносните съдове и респективно сърцето.

Високото кръвно налягане, повишения холестерол и натрупването му под формата на артеросклеротични плаки, стесняващи кръвоносните съдове, са резултат от комплексното действие на описаните вредни фактори. Модерните методи на лечение на проблеми с кръвоносните съдове и сърцето включват медикаментозна терапия и при необходимост инвазивна интервенция. Имплантацията на медицински изделия в сърцето и кръвоносните съдове е връх в световната медицина. Имплантиране на стент или кардиостимулатор, претърпяване на балонна дилатация за отпушване на стеснен кръвоносен съд са алтернатива на тежките сърдечно-съдови операции, свързани с тежък период на възстановяване.

Тези живот спасяващи интервенции са свързани с ранното диагностициране и следващо проследяване на състоянието на пациента. За ранната диагностика на евентуален сърдечно-съдов проблем е важна ежедневната профилактика с подходящи апарати за кръвно налягане. Ежедневното проследяване на стойностите на кръвното (артериално) налягане чрез апарати за кръвно налягане и записване (запаметяване в устройството за измерване) е важна процедура за ранно диагностициране на евентуален проблем и за последващо проследяване на състоянието на пациент претърпял интервенция или медикаментозно лечение.

Избора на апарати за кръвно налягане е много важен за точността на измерване на стойностите и акуратното предоставяне на информацията на лекуващия лекар-специалист. Когато избирате апарат екипът на онлайн магазина, Ви препоръчва да заложите на известен производител, с доказан качество на продукта, продължителен гаранционен сервиз (минимум 2 години) и с добри отзиви от потребители.

Ние Ви препоръчваме да заложите на апарати за кръвно налягане на европейското (например немско производство, като марките Medisana и Beurer) или японско качество Citizen, защото те покриват всички изисквания на европейските и международни стандарти. Продуктите им притежават ЕС-сертификат, декларация за съответствие и ISO-сертификат за покриване на всички изискванията за производство и точност при измерване.

Стойностите на кръвното налягане са един от симптомите за проблеми със сърцето. Високото кръвно налягане е опасно за здравето, като хората с високо кръвно налягане влизат в групата с висок сърдечно-съдов риск и висок риск от инфаркт на миокарда или мозъчен инсулт. Бъдете физически активни, спазвайте подходяща хранителна диета, не забравяйте предписаното Ви медикаментозно лечение и следете параметрите на артериалното кръвно налягане и ще се радвате на дълъг и щастлив живот.

Изберете апарати за измерване на кръвно налягане от онлайн магазин.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!