≡ Menu

Ако търсите геймърски лаптоп, погледнете Acer Aspire V5-572G-73538G1Takk

Знаете, че в наши дни почти всеки има лаптоп. Някои го използват за работа, други за сърфиране в интернет, а трети – предимно за игри. И ако другите не са чак толкова претенциозни, и един средно мощен лаптоп е перфектен за тях, то на тези от третата група, които използват своите преносими компютри само за игра, определено имат доста по-големи изисквания и претенции към тях. И темата ми днес е насочена именно към геймърите. Именно на тях иска да представя един лаптоп, на който случайно попаднах, и който е типично геймърски. Едва ли има по-добър лаптопа за игри от Acer Aspire V5-572G-73538G1Takk. И за да се убедите в това, само погледнете неговите характеристики.

Acer Aspire V5-572G-73538G1Takk

Acer Aspire V5-572G-73538G1Takk

И макар и да не е най-важното, ще започнем от дисплея. Той е достатъчно голям, за да може спокойно да виждате пълните изображения от игрите – размерът му е 15.6 инча. Резолюцията му е 1920 х 1600, лъскав.

Процесорът на Acer Aspire V5-572G-73538G1Takk е двуядрен Intel Core i7-3537U. Той разполага с 4 MB кеш памет, а честотата му е 2 GHz, като при нужда, с помощта на функцията Turbo Boost, се увеличава до 3.1 GHz.

Оперативната памет на този лаптоп е от тип DDR3, а нейният размер възлиза на 8 GB. Видеокартата не използва памет от оперативната, а си има своя собствена, чиито размер е 4 GB. Самият видеоконтролер е Nividia GeForce GT 750.

acer Aspire V5 цени

acer Aspire V5 цени

Твърдият диск на геймърския модел от серия Aspire на Acer, е SATA, а мястото, върху което могат да се записват игри, програми и всякакви други файлове е повече от достатъчно – 1 TB. Моделът не е снабден с оптично устройство.

Както всеки друг лаптоп, Acer Aspire V5-572G-73538G1Takk има LAN карта както за кабелен интернет, така и такава за безжична връзка. Това означава, че за да се свържете с интернет, ако нямате кабелен интернет, е нужно само да има безжична мрежа наблизо.

Лаптопът има вградени Bluetooth, колонки, камера и микрофон. Чрез първото може да обменяте данни с всички други устройства, които също са снабдени с Bluetoth. Чрез останалите три, може да слушате музика или звуците от играта си, или пък да разговаряте с Вашите приятели чрез различни онлайн приложения.

acer aspire v5 цена

acer aspire v5 цена

Интерфейсите на Acer Aspire V5-572G-73538G1Takk също са разнообразни: три порта за USB (един 3.0 и два 2.0), HDMI телевизионен изход, RJ-45 порт за LAN кабел, порт за а външен монитор, а също и четец за карти с памет от други устройства (например телефон, фотоапарат, камера или нещо друго).

Лаптопът е снабден с много надеждна четири клетъчна, много-цикълна литиево-йонна пренареждаща батерия, която ще издържи в режим на игра до 4.30 часа. Теглото на лаптопа е 2 кг, гаранционният срок е 12 месеца за фирми, и 24 за физически лица. Операционната система, с която се предлага лаптоп Acer Aspire V5-572G-73538G1Takk е Linux.

Acer Aspire V5

Acer Aspire V5

Както казах и в началото, съвсем случайно попаднах на този геймърски модел, и прецених, че за някой може да е полезно да го споделя. Сайтът, където със сигурност може да го намерите (аз там го открих). Цената му не е от най-ниските, но пък не е и твърде висока. Още повече, като се има предвид, че геймърите ценят качеството, мощността и бързината.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!