≡ Menu

Автоклиматици Пловдив

Автоклиматици Пловдив. Един автоклиматик се нуждае от добра поддръжка, за да работи ефективно. Затова не допускайте да се повреди и тогава да стигнете до сервизно обслужване и вероятен ремонт. Добрата поддръжка на автоклиматика е ключ към добрата му работа. Устройството на автоклиматичната система е сложно и комплексно. Много са елементите участващи в работата му и те всички трябва да работят добре, за да работи и автоклиматика. Има някои неща, които трябва да знаем и прилагаме, за да работи климатичната система на автомобила на ниво.

Ето и някои от тях:

Когато миете автомобила си вкъщи или на автомивка, не пропускайте да промивате и обдухвате добре кондензатора на автоклиматика си. Той е една от частите на системата, подложена на най-голямо замърсяване от прах, твърди частици и листа, поради разположението си. Общо казано през зимата отмивате солта полепнала от третираните пътища, а лятото замърсяването. Трябва обаче много да се внимава, да не се повредят тънките участъци на тръбите и ребрата на кондензатора. Той е деликатен по строеж и изисква миене с перпендикулярна струя, за да не го свием;

Филтрите за купето и въздушния филтър на автоклиматика са двата филтъра, които често трябва да се обслужват и сменят. Това определя добрата работа на автоклиматичната система и качеството на въздуха, които дишате в купето на колата. Сервизите за автоклиматици Пловдив или други градове винаги предлагат смяна на тези филтри при обслужване.

За да бъдем точни, нека споменем и една не много добра страна на ползването на автоклиматика. Когато той е в режим на работа, автомобила е предразположен към по висок разход на гориво. По-голямата част от специалистите определят размера на този разход до един литър гориво. Относно мощността на колата споровете по въпроса са доста, но за момента витае мнението, че с до към 10% нейната мощност е намалена. Все пак няма идеални системи и начин на работата им.

Важно е да се спомене, че автоклиматици Пловдив сервизи и тези в страната препоръчват оптимална работа на автоклиматика при най-много 20 до 22 градуса. Ако увеличите тези граници на температурата до по-ниски стойности, то натоварването на автоклиматичната система е много голямо и тя не работи добре. Отделно могат да възникнат и проблеми и повреди. Тези температурни величини важат, когато пътувате на дълъг път и няма чести спирания на автомобила. Ако спирате често, например в градска среда или на къси пътувания, то нагласете автоклиматика на 25 градуса най-много.

Преминавате ли през силно замърсени и запрашени места, като тунели или задръствания, използвайте опцията на климатичната система за рециркулация на въздуха в купето, съветват специалисти от сервизите за автоклиматици Пловдив, София и други големи градове в страната. Този режим не бива обаче да е в действие повече от половин час.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!