≡ Menu

Как да рециклирате стари дрехи в дома

Всеки път, когато минете през дома, може да намирате стари дрехи, съхранявани в различни места. Те само заемат излишно пространство в гардероба или по скринове. Старите дрехи, които са на мода или вече не се вписват в къщата, могат да имат много интересна съдба. А за старите шкафове и гардероби намерете изход в сайта ни.

Това, обаче, не е задължително условие, за да ги държите с години забутани по ракли, шкафове, гардероби. Те се превръщат в субект на разположение на боклуците. С всичките им своите цели, дори и ако няма кой да го използва. Точно като всички други боклуци лесно може да изхвърлите, когато отстранявате останалия боклук, но дрехите могат да променят предназначението и повторно да бъдат използвани по различен начин. И, за разлика от предполагаемият боклук, всички дрехи могат да се използват повторно. Ако имате нужда от помощ да разберете как, тогава четете нататък.

  • Да, дрехите могат да бъдат използвани като парцали. Малко игра с ножицата и може да имате цяла камара от кърпи за всякакви случаи. Това ще ви се спести пари за закупуване на почистващи кърпи и хавлии, както и усилията да ходите до магазина.

Кърпа за почистване и стара тениска

  • Ако шивашките неща ви се отдават можете да разфасовате стари дрехи и използвате материалите от тях, за да се направите лепенки за скъсани по-нови, които не искат да изхвърлите.

Облекло за почистване

  • Старите дрехи могат да бъдат разрязани и зашити заедно, за да създадат най-различни неща. Можете да направите покривки за легло или юргани от тъкани, чието докосване, наистина харесвате или нови чаршафи и калъфки за възглавници? Същото правило важи и за стари завеси за баня, въпреки, че тук трябва да внимавате и с избора на тъкани. Не всеки плат мирише добре, когато е мокър. Съобразете това условие.

Облекло пачуърк

  • Отнема известно умение, но може да направите тапицерията за вашите мебели по-широка или отново пришита към стари дрехи. Вашият диван и столове могат да изглеждат доста по-различно, отколкото на обикновен цветовете в магазина. Накарайте ги да изглеждат интересни с малко усилия.

Тапицерия и почистване

  • Ако имате нужда от подаръчна опаковка дрехите могат да ви предоставят меки и трудни за късане такива. Направете своя собствена опаковка за вещи. Така те ще останат непокътнати и безопасни по време на пътуването. Или, ако имате една книга, която искате да бъде запазена, винаги можете да направите собствено покритие от плат.
  • Един много лесен начин да се справят със старите дрехи е да ги оставят на децата да играят, превръщайки ги в дрешки за куклите. Не, не като тениски и панталони, разбира се! Ако сте достатъчно креативни, направете куче и го напълнете с памук или нещо меко, или да направите дълга змия от крачола на дънки. Ръчните кукли са изключително лесни да се направят и използвайки ги ще се разбъркате въображението на детето си, карайки го да се чувства щастливо.

Спретнатите дънки

  • Ако определен тип облекло е излязъл от мода, винаги може да го вмъкнете в работно облекло или нещо друго, също така полезно. Ако имате дълги спретнати дънки, например, винаги можете да ги избелите или да нарежете за по-кратък чифт за горещите летни месеци.

Старите джинси

Старите дрехи не трябва непременно да бъдат изхвърлени, дарени или продадени. Те не са отпадъци за любимата компания по изхвърляне на стари неща и със сигурност не са безполезни. Ако държите последния становището, помислете отново с малко шивашки умения броя на алтернативите може да ви изненада.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!