≡ Menu

Как да изберем най-добрата косачка за трева?

Тучна зелена градина е това, което много градинари мечтаят да имат. Ето защо ви е необходима добра косачка. Всъщност, моравата често заема най-голямата площ от градината. Така че с висококачествена косачка, която е подходяща за тревата и размера на градината ви, е от жизненоважно значение. Всъщност, това е най-важният инструмент за градинарство, който можете да притежавате. Но закупуването на косачка може да се бъде зашеметяващо преживяване, тъй като има много различни видове. Често моделите стават по-скъпи, но допълнителните екстри трудно се идентифицират. Настоящото ръководството за закупуване на косачка е напълно независимо и обективно, целящо да обясни различните характеристики и да покаже кой тип косачка е най-подходящ за различните градини.

Типове косачки за косене на трева

  • С цилиндър
    Тези косачки имат цилиндрични лопатки, които се въртят вертикално в предната част на машината. Цилиндърът трябва да има няколко остриета – три или повече. Този тип са най-подходящи за равни тревни площи, които искате да поддържате ниско подкосени. Те могат да бъдат електрически, захранвани с бензин или ръчни.
  • Ротационни
    Ротационните косачки имат едно острие, което се върти хоризонтално под косачката, подобно на витлата на самолета. Те са най-универсалния тип и ще се справят с повечето видове трева. По-добри са от цилиндрите при рязане на дълга и твърда трева. Ротационната косачка може да се захранва от електрическата мрежа, акумулаторна батерия или бензинов двигател.
  • С въздушна възглавница
    Този тип се носят над земята върху въздушна възглавница, което ги прави по-лесни за натискане и управление при косене на неравни повърхности. Те са добър избор за необичайно оформени тревни площи и са по-евтини от други видове. Въпреки това, невинаги са подходящи за по-големи градини. Обикновено са електрически задвижвани и имат въртящи се остриета.

Според вида на захранването им се предлагат електрически, бензинови, ръчни и акумулаторни косачки. Кой от тях ще изберете зависи изцяло от вас и вашите предпочитания и най-вече бюджет. Ако тепърва ви предстои избор и покупка в каталога ни ще откриете малогабаритна и градинска техника – косачки и изключително голямо разнообразие от модели и видове с различна мощност и предназначение, и с гаранция от доказани марки производители.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!