≡ Menu

Какви са предимствата на видео маркетинга?

Трябва ли да използвате видео маркетинг в своята фирмена стратегия?

Да, логично е и много правилно да се смята, че видео маркетингът е най-добрият начин да представите продукта, услугата или бранда си по блестящ начин пред потенциалните си клиенти. Ако имате желание компанията ви да се разраства, фокусирането около тази част на маркетинга е достатъчно сериозно, за да му отделите нужното време.

Причината е, че видео представянето на един продукт може да бъде далеч по-богато, по-детайлно и по-умело, в сравнение с всички останали начини – печатен например. Този тип визуално представяне на вашия продукт отдавна не е ограничен единствено с показване по телевизията. Вие вече можете да публикувате проектите си на уеб страници, в социални мрежи, и-мейли и т.н.

Какви са фактите и какви са предимствата на видео маркетинга

Увеличава ключовите индикатори за производителност. Тези индикатори описват стойността на вашите цели. Видео проектът постига голяма яснота за вашата публика и таргетирани потенциални клиенти.

Стратегия за навлизане в пазарите.

Видео продукциите са полезни до огромна степен и за това, че могат да бъдат локализирани спрямо конкретни и предварително зададени условия. Това означава, че за всяка една потенциална група клиенти може да бъде насочено конкретно видео. Това е начинът да се създаде по-добра разпознаваемост на конкретния бранд за възможно повече хора.

Този тип реклама работи не само за бъдещи клиенти, но и за настоящи и минали, разбира се.

И-мейли

Ако желаете да увеличите продажбите на вашата стока или услуга, добра идея е да добавите видео съдържание към и-мейлите, които изпращате с работни цели. Така всички ваши абонати и тези, които поддържат комуникация с вас е много по-вероятно да отворят клипа, промотиращ бранда ви или конкретна стока, която предлагате.

Използвайки този начин на мултимедийна комуникация ще успеете да предвидите още и различни фактори в поведението на потребителите, които могат да окажат влияние при предлагането на определен продукт.

По-високи резултати, от който и да е друг тип рекламна кампания. Макар и създаването на един клип да е по-скъпо от реклама на хартиен носител, разпространението му е по-евтино и лесно. Така нещата се изравняват, с тази разлика, че клипът има много по-добър визуален ефект върху потребителите.

Ето защо, след като разгледате внимателно финалните си разходи по частта с маркетинга ще забележите, че всичко това си е струвало инвестицията.

По-високо SEO (Search Engine Optimization)

По-добрата оптимизация и поява в интернет търсачките е също желан резултат за вашите продукти. Когато някой клиент се нуждае от услуга, която предлагате, той най-вероятно ще потърси на правилното място. А това правилно място се нарича Google. Световната интернет търсачка разполага с настройка, която умее да промотира определени сайтове. Когато те съдържат и видео материал алгоритъмът е също специфичен.

За да сте сигурни, че компанията и продуктите ви ще се появяват на първа страница при търсенето им в Google има някои неща, които трябва да бъдат свършени по много добър начин. Един от тях е и прибавянето на видео към сайта ви. Това със сигурност спомага в целта да бъдете в предни позиции в търсачките и бизнесът ви да бъде пред очите на повече хора.

Друг идеален начин да увеличите оптимизацията на уеб сайта и съответно на бизнеса си е да създадете наличие на повече кликове на страницата си. Потребителите са доста по-склонни да кликат на сайтове, които съдържат мултимедиен материал или подобен тип промотиращи продукции и реклами. От друга страна това е продукт, който не може да бъде копиран директно, за разлика от снимките и текстовото съдържание.

Така, колкото повече клика имате върху видеото в сайта си, толкова повече посещения на потенциални клиенти регистрирате, което пък от своя страна означава повече продажби.

Социалните медии и тяхната роля

Социалните медии обожават видео маркетинга. Те често ги предлагат на своите потребители, което увеличава шансовете на рекламата ви да се превърне във viral. Всички, които са я харесали вероятно ще я споделят със своите последователи, което означава безплатно разпространение на продукта ви в социалните мрежи.

Ключово таргетиране на пазара

Когато стартирате маркетингова кампания е добре да познавате вашите потенциални клиенти. Видео рекламите са способни да конкретизират и определят по-специфично хората, които биха се заинтересували от това, което им предлагате. Тук може да въздействате с музика, текст и визия. Именно тази свобода спомага за правилното определяне на точните потенциални клиенти на вашия продукт.

Планирането напред във времето

Това е много важен подход, в случай, че искате продуктът ви да бъде в полезрението на клиентите по-дълго време. А това е нещо, което вероятно всеки желае. Създаването на име на бранда ви, оригинално текстово и видео съдържание, което да идентифицира именно вашия бизнес е с изначална важност и трябва да бъде добре предвидено. Независимо какво правите, важното е то да успява да въздейства на вашите потенциални и настоящи клиенти.

Информацията и забавлението на клиентите

Видеото – както вероятно стана ясно, именно то е способно да създаде впечатление с търговската насоченост. Ако искате клипът ви да се превърне във viral, той трябва да съдържа два много важни елемента – да дава конкретна информация и да забавлява. Зрителите, които са и потенциални клиенти трябва да имат желание да изгледат клипа. Също така той трябва и да решава техен проблем или да предлага продукт, който да задоволява определено желание.

Ако видеото съдържа тези две неща, то със сигурност ще бъде ефективно и клиентите ви ще се идентифицират много по-лесно с него.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!