≡ Menu

Изберете идеалните вентилатори за кухнята си

Вероятно вашето семейство прекарва много време в кухнята. Заедно вие готвите и се забавлявате. Запитвали ли сте се, обаче, дали помещението ви е добре проветрено? Добри вентилатори за кухня могат да предотвратят много неприятни миризми и да не ви смущават със силен шум. Добрите вентилатори в кухнята ви ще изчистят въздуха не само в това помещение, лошите миризми няма да навлязат в хола или спалнята ви. Инвестицията в кухненски вентилатор е много добра идея, така че надейте да се двоумите.

вентилатори

вентилатори

 Какъв размер вентилатори трябва да вземете?
В момента, в който започнете да правите проучване за кухненските вентилатори, вие ще забележите, че те се класифицират според обема въздух, който могат да обработят за една минута. Вие трябва да изчислите обема на своята кухня, за да изберете правилните вентилатори. Добре е да предвидите малък толеранс. Това означава да вземете вентилатори за малко по-голямо помещение. В традиционни я случай специалистите препоръчват вентилатори, които обработват около 200 кубика въздух за една минута. Това са параметрите за средно голяма стая. Добре е да направите изчисленията специално за вашия случай. Много е важно да се отбележи, че кухненските вентилатори трябва да се инсталират, за да извеждат въздуха на вън, а не, например, в таванското помещение на дома ви.

Какво прави вентилаторите тихи?
Различните вентилатори създават различни нива на шума. Вентилаторите за домашна употреба са създадени, за да бъдат тихи и ефективни едновременно. Вентилаторите от най-висок клас произвеждат най-ниски нива на шума. Те обикновено достигат до 50% редукция в сравнение с вентилаторите от по-ниския клас. Добре е да помислите да си купите вентилатор от висок клас. Освен, че ще е доста по-тих, в бъдеще ще ви пести и пари за електроенергия.

вентилатори за баня

вентилатори за баня

 Какво още трябва да търсите?
Кухненските вентилатори трябва да имат наистина много функции. Добре е да изберете такъв, който може да пречиства въздуха от работата на вашата съдомиялна машина. Има много вариации за монтажа на вентилаторите. Те могат да бъдат поставени както на тавана, така и на стената на кухнята ви. Можете и да избирате между вентилатори, които имат таймер или термостат. Те ще включват и изключват вентилаторите през определен период от време или при достигане на зададена температура.

Освен това, както при закупуването на всякаква друга техника, вие трябва да обърнете внимание на срока на гаранцията на вентилаторите. Колкото по-дълга е тя, толкова по-малко проблеми ще имате вие.

битови вентилатори цени

битови вентилатори цени

 Каква е цената?
Цените на вентилаторите дори и от висок клас са много достъпни. Вие можете да закупите много добър вентилатор заедно с всички аксесоари на цени между 20 и 50 лева. Всичко зависи от параметрите, които искате да покриете. В случай, че кухнята ви е по-голяма, ще трябва да се ориентирате към по-мощни вентилатори. Вие можете да направите много подробно проучване на продуктите онлайн. Това ще ви ориентира в марките вентилатори и техните показатели. В случай, че не можете да направите проучване, винаги можете да се консултирате със специалист на място.

След като направите най-изгодната покупка за вас, вие можете да повикате специалист, който да монтира вентилаторите в кухнята ви. Има някои специфични инструменти и пособия, от които ще се нуждаете за монтажа. Всичко зависи от вашите желания и възможности.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!