≡ Menu

Защо климатикът в колата ми не работи нормално?

Независимо кое време на годината е, очаквате климатичната система в колата да работи правилно. Може да се окаже неочаквано топъл ден или прекалено влажен и дъждовен ден, когато просто искате да изсушите колата си или да отпуснете предното стъкло. Така или иначе, когато откриете, че автоклиматикът ви не издуха студен въздух или не се включи, той може да бъде изключително разочароващо за вас.

Обикновено определянето на проблем, като например с вашият автоклиматик, който не работи както трябва не е сравнително лесно. Ако всъщност нямате въздух от вентилационната система в автомобила си, може да имате проблем с вашата автоклиматична система! Ако от въздуховодите излиза някакъв въздух, за да духа, но той не е студен, това е друг проблем, но се надяваме, че този проблем е свързан с липсата на определено количество хладилен агент. Ако е този проблем сте само за зареждане на автоклиматик.

Вентилатора в купето ли не работи в колата ви?
Повечето превозни средства днес имат един многофункционален вентилатор, който издухва въздух през серия от канали и вентилационни отвори, базирани на селекцията на водача. Тези различни скорости обикновено се контролират чрез набор от резистори или малък компютърен модул, който се управлява от превключвателя на вентилатора. Резисторите или модулът се нагорещяват, когато захранват вентилатора, така че често пъти могат да изгорят, причинявайки определени скорости на вентилатора в автомобила да спрат да работят, вентилаторът да се забие с определена скорост или вентилаторът да спре напълно да се раздухва, Тъй като тези резистори се нагорещят, много производители на автомобили ще ги монтират във вентилационните канали на вашата кола, за да ги охладят. Промяната им може да бъде толкова лесно, колкото премахването на два винта и една електрическа връзка и инсталирането на нов комплект от резистори или нов модул, които се предлагат в магазина на местните части. Въпреки че всяко превозно средство е малко по-различно, тези системи често са много сходни, така че тази учебна статия може да бъде полезна.

Защо моят автоклиматик работи но не издуха студен въздух?
Вторият проблем, който може да имате в един горещ ден, е вентилационната ви система да продължи да раздухва топлия въздух дори когато климатикът е включен. Този проблем е свързан със самата автоклиматична система. Вашата климатична система използва хладилен агент, компресор, клапан за разширение и два топлообменника, за да охлади въздуха във вътрешността на кабината на вашето превозно средство. С малко или никакво използване през дългата зима климатичната система може да има проблеми при повторно включване. Понякога може да има проблеми с компресора, но обикновено проблемът е бавно изтичане, което е причинило изливане на достатъчно хладилен агент, което ще доведе до неизправност на климатика ви. При това положение се нуждаете от посещение за профилактика на вашия климатик в сервиз за автоклиматици.

Как да се определи изтичане в автоклиматичната система на вашия автомобил.
За да фиксирате автоклиматичната система, трябва първо да запечатате течовете и след това да замените изгубения хладилен агент. Разпространени са добавки за спиране на микроскопични течове които могат да достигнат до най-трудната част, запечатвайки изтичането, всичко това в лесна за използване аерозолна опаковка. Тези добавки са мощен агент за спиране на течове, който няма да увреди или запуши някой от компонентите във вашата система и ще остане инертен в системата, докато не достигне теча. Температурната разлика при изтичане ще активира уплътнителя за утечки в “Червения ангел”, уплътнявайки постоянно теча. След като течността е запечатана, можете да добавите правилната сума на хладилния агент R-134a към вашата система, като климатизаторът отново се върне в охлаждане като нормално.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!