≡ Menu

SEO оптимизация върху платформата Drupal

Drupal в последно време се наложи като една от най-добрите готови системи, било то за обикновен блог или за корпоративен, или информационен сайт. Информацията по-долу ще ви помогне да започнете с основните seo модули, които са задължителни.

Разрешете: Clean URLs: Google предпочита чист вид на url адресите (еднакъв със Title на страницата). Drupal 6 автоматично включва вида на url адреса, ако сървъра го позволява, но ако сте с по-стара версия (Drupal 5, 4) можете да го направите като влезете в aadminister —> settings —> Clean URLs, задължително, ако ще използвате “pathauto module”, за който ще поговорим по-надолу.

Инсталирайте модула: PathAuto: Този модул е много важен за крайната вътрешна оптимизация на сайта ви. Ще ви помогне да променяте URL адресите спрямо заглавието на публикацията/ страницата, кл.думи, потр. име и т.н. Важно: ако вече имате готов сайт с индексирани страници, не използвайте модула или използвайте хубав редирект (можете да използвате някой готов модул).

Инсталирайте: Drupal Sitemap Module – можете да го намерите в официалната страница на drupal, и чрез него ще можете да създадете sitemap за вашата страница.

Инсталирайте модула: Global Redirect: Автоматично можете да направите 301 redirrect, ако променяте някои от alias. Например ако имате страница от вида: /node/mypage, можете да я промените така: /mysite/mypage.

Инсталирайте Meta Tags Module – С този модул ще можете да промените описанието на всяка една страница, което е наистина важно, особено за Google. Грешно е да се мисли, че Google вече не взима под внимание META таговете. Една грешна стъпка, като например всички ваши страници да са с едно мета описание и кл. думи, може само да ви навреди.

Инсталирайте Page Title Module – Чрез него можете да промените Описанието на всяка страница. Това е един от задължителните модули за Drupal.

Вече сте няколко стъпки напред в SEO оптимизацията върху платформата Drupal – това бяха най-важните модули, без които бихте имали сериозни проблеми с търсачките.

Може да се възползвате и от SEO услугите на фирмата ни, която да извърши необходимите промени по вашия сайт. Предлага се оптимизация и на други популярни платформи, като WordPress и OpenCart.

{ 1 comment… add one }
  • Кольо January 25, 2017, 7:00 pm

    Мерси много за полезната статия, трудно се намира така добре обяснено стъпка по стъпка, какво да си инсталираш за добро SEO.

Leave a Comment

error: Content is protected !!