≡ Menu

5 от най-добрите кафемашини с капсули на Dolce Gusto

Здравейте, сигурно обичате да пиете кафе? Кой не обича нали? А харесвате ли по-специални аромати или напитки? А приготвяте ли си ги често?

Станаха много въпроси, на които всеки знае отговорът, да всички обичаме хубавото кафе, разнообразието и някой друг да го приготви, нали така? Ами да си дойдем на думата, ние (аз със сигурност) сме мързеливи и с удоволствие бихме изпили чаша невероятно вкусно капучино, ако имаше кой да ни го направи сутринта преди работа… Ами вече има!

Сигурно сте чували а може и да не сте за Dolce Gusto кафемашините и за онлайн магазинът където те се предлагат в най-голямо разнообразие?

Защо казах всичко това?

Ами сигурно знаете, че кафемашините на Dolce Gusto работят с капсули запечатано кафе… Капсули запечатано кафе?

Да и аз реагирах така когато за пръв път чух за тях, но сега вече са част от ежедневието ми и повярвайте денят ми започва много добре всеки ден. Защо?

Ами ставам, натискам едно копче, ако не съм си измил очите не успявам да го натисна от първият път, докато си ги измия машинката е загряла, всъщност като се замисля е загряла дори по-рано, но няма как да правя всичко едновременно, пък и защо?! тъкмо ставам, нали? Веднага след като се върна обратно в коридора (където я държа) натискам лоста за горещо кафе и тази невероятно ароматна и в случая апетитна течност потича, чашата ми е пълна за по малко от 10 секунди!

Какво правя след това? Правя си 2-ро кафе за из път което пускам директно в термоса (ха ха), това може ли да стане в стандартната машина с ръкохватка? Не разбира се!

И като се заприказвахме за машини Dolce Gusto…

Ами нека да ви покажа 5 от най-добрите модела които можем да изберем за себе си, а защо не и за подарък? Измежду тях съм включил и моята, без която не мога, дори не знам дали ще ми повярвате, когато лятото заминавам на море си я прибирам в чантата заедно с принадлежностите за плаж и потегляме заедно към прекрасните дни на отпуска отново заедно.

#1 DELONGHI JOVIA EDG250 (R/B/W) предлага се в 3 цвята червено, черно и бяло, като е един от най-добрите нови модели, и според мен заслужава първа позиция заради цената, която е направо смешна, като се има в предвид това, че по-скъпи модели не правят по-хубаво кафе!

#2 Krups DOLCE GUSTO PICCOLO KP1000 – малка и удобна кафемашинка от ниският ценови клас, която обаче е супер компактна, кафето е много хубаво и е чудесна за стартиращи любители.

#3 KRUPS OBLO KP110x – нов дизайн, подобрена помпа също на много добра цена. Единствено нещо което не ми допада е прекалената лекота, предходните модели които споменахме са по-тежки и изглеждат по-здрави, но това е чисто субективно мое виждане с което определено не трябва да се съобразявате!

#4 DELONGHI EDG625B MELODY 3 PLAY & SELECT – ако искате да похарчите повече пари това е кафемашината на Dolce Gusto за вас. Автоматично управление, страхотен дизайн, по-голям контейнер за вода и разбира се подобрена помпа за високо налягане.

#5 KRUPS DOLCE GUSTO DROP KP350x – същият ценови клас, същите опции както DELONGHI EDG625B + автоматично пробиване на капсулата и коренно различен дизайн. Тази машина е просто уникална. Предлага се в няколко основни цвята, като предполагам в бъдеще ще пуснат и лимитирани АРТ серии.

Сигурно се чудите коя е моята машина нали? Ами хайде нека споделя гордо си ползвам #3 от класацията. И понеже ползвам точно нея, затова и намерих най-много кусури, но не бих я заменил за нито една от другите, или поне не точно сега!

Коя да изберете вие ли?

Ами как да кажа… Затворете очи и посочете една от тях, ако не ви допада повторете, който и модел да посочите, няма да сбъркате, разликата ще усетите главно чрез липсата на финансови единици или на някоя и друга екстра, която според мен може да бъде прежалена.

Ако не държите на Технополис ви препоръчвам отново магазина където се предлагат и капсули за многократна употреба на Dolce Gusto, в които можете да правите всичко от чай до капучино!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!