≡ Menu

10 стъпки, за да направите дома си в приличен вид

Хигиенизирането на дома не е от любимите занимания на повечето динамични хора. Въпреки това хигиената трябва да е приятел на Човека и да присъства във всеки аспект от живота му. Ето, защо избираме да се спрем на темата, как бързо, лесно и практично да почистим целия дом с помощта на някои съвети дадени от специалистите:

  1. Доверете се на качествени и професионални препарати. Такива днес изобилстват на пазара и са специализирани за различните материи. С препарат за ламинат може да минете пода, а с препарати без абразив да почистите уреди и техника. Въпреки това почистването си има своята индивидуалност и изисква определена доза внимание и време. За тези негови деликатни моменти помага професионално чистене на домове.
  2. Направете бързо сканиране на всяка стая, вземете всички ястия пръснати из къщата и отнесете в кухненската мивка. Редовното почистване на петна от храна и мазнини трябва да е част от ежедневната ви грижа, а за по-голямо улеснение използвайте и съдомиялна машина.
  3. Проветрявайте редовно помещенията. Един път месечно отваряйте шкафове или дрешници, за да навлезе чистият въздух на проветрено и в гардеробите. Това ще е от полза и в борбата с поява на мухъл и влага, както и ще ви избави от миризмата на застояло.
  4. Вземете коша за пране. Изправете всички възглавници, кърпи, пътеки и постелки. Прахът се натрупва ежедневно по тях, а е видим единствено по рафтовете с книги и сувенири. И както се грижите за тях, така от забърсване на прах и тупане ще имате нужда във всяка мебел и вещ в дома ви.
  5. Избавете се от непотребните вещи и предмети, които само заемат място и са предпоставка за натрупване на акари от насекомите през топлия сезон. Поставете ги в кашони и изнесете на подходящи места далеч от ежедневните помещения.
  6. Почистете прозорците на дома. Тази процедура е препоръчителна поне един път на всеки два три месеца, а в разгара на летния сезон, когато времето е непостоянно и всички прозорци са широко отворени се изисква и по-често.
  7. Време е да отделите подобаващо внимание, време и грижа за вашата кухня. Тя е едно от местата, в които се задържат всякакви миризми от храна. Редовната грижа за кухненското помещение, наред с всички прилежащи уреди и домакински пособия може да ви спести много от така ценното време в бъдеше.
  8. В топлите дни от годината оставяйте до късно помещенията отворени, а прането изнасяйте да съхне навън. По този начин ще си спестите излишни усилия в борбата с неприятните миризми.
  9. В случай, че в дома има и домашни любимци, то следите от козина по мебели и килими трябва да се събират често и дори ежедневно.
  10. Когато в дома има малки деца, подобно на отглеждането на домашни любимци, хигиената трябва да е завишена. Много пъти малчуганите разливат напитки и храна на трудно достъпни места, а такива затрудняват почистването в по-късен етап и загрозяват визията в помещенията. По сходен начин стои въпроса за хигиената на автомобила.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!