≡ Menu

Чесън срещу косопад

Рецепта с чесън при косопад

Чесънът (Allium sativum) е често използвано и изпитано средство за лечение на косопад. Изключително богат на полезни вещества и често сравняван с естествен антибиотик, той има силно антисептично действие върху кожата, подхранва корените на косата, правейки я силна и блестяща.

Използва се при косопад както в рецептите от народната медицина, така и в огромен брой козметични продукти за оплешивяване. Експертите са категорични, че освен външно, много полезно е да се приема и вътрешно, тъй като подхранва тялото и засилва имунната система.

Според сведения от народната медицина, рецептите с чесън при косопад пък са сред най – мощните оръжия срещу подобно медицинско състояние. Смята се, че има светкавичен ефект и стопира косопада още след първото третиране.

Традиционна рецепта при косопад с чесън

Изчистете и обелете една скилидка чесън и я срежете на две. С прорязаните страни на отделните парчета натъркайте внимателно и с голямо старание местата без коса по скалпа. Това лечение на косопад се прилага в течение на 10 – 14 дни, третира се по 5 пъти на ден.

Тази рецепта с чесън срещу косопад би трябвало да намали симптомите за около две седмици, а по олиселите петна да изникнат нови косми. Ако това обаче не се случи, задължително потърсете квалифицирана лекарска помощ, защото по всяка вероятност олисяването е симптом на някаква болест.

Лечебните свойства на чесъна при косопад и други болести.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!