≡ Menu

Хотелите в Цигов Чарк предлагат пълен релакс

Цигов чарк е един от красивите ни планински курорти. Той се намира в западните Родопи, до язовир Батак, на няколко километра от едноименното градче, както и на двадесет и пет километра от Велинград.

Цигов чарк е уникално съчетание на прекрасна природа, величествени иглолисти гори, и забележителния язовир Батак. Курорта предлага възможности за различен спа, културен, исторически, приключенски или селски туризъм. За съжаление, курортното място още не е разработено достатъчно, тъй като в района има много реституирани земеделски земи, които още не са в регулация. Основно поради тази причина, курорта Цигов Чарк не е разгърнал пълните си възможности и капацитет, подобно на другите известни планински курорти като Боровец и Банско всеки турист може да намери по свой избор подходящ хотел.

хотел цигов чарк цена

хотел цигов чарк цена

Тук може да се почива в хотел от категория две или три звезди, както и различни вилни и ваканционни селища. Когато говорим за добър хотел в Цигов чарк, не може да не споменем малките хотели семеен тип, известни като къщи за почивка. Курорта предлага много забавления, за пълноценен отдих на гостите си. Всеки хотел в Цигов Чарк е изграден близо до язовир Батак. Центърът на курорта с магазини и ресторанти също се намира в удобна близост до хотелите. За всеки турист е лесно да намери новопостроен и модерен хотел в Цигов Чарк. Курорта е уникален освен с възможностите за водни забавления с лодки, водни колела, лов и риболов, така и с изградените две ски-писти в района. Това прави атрактивен и привлекателен Цигов Чарк през всички сезони.

Ски пистите са оборудвани с гардероби, ски-влекове и всички удобства за скиорите. В района се предлагат дори условия за приключенски туризъм по еко-пътеки, лов, или посещения на природни забележителности в района. Добрият хотел е оборудван със спа център, басейн с минерална вода, хидромасажна вана. Въпреки, че курорта е още в развитие, той има изградена добра инфраструктура, като край всеки хотел в Цигов Чарк – има паркинг, кафенета и ресторанти. Към курорта проявяват голям интерес различни инвеститори, затова прогнозите за строеж на нови хотели са добри.Това ще повиши ръста на туристите, както и популярността на курорта. Семейният тип хотел в Цигов Чарк също е на ниво и предлага незабравимо прекарване на туристите. Къщите за почивка имат обикновено старинен битов стил, и предлагат традиционна родопска кухня.

хотел цигов чарк

хотел цигов чарк

Ваканционните селища са изградени от красиви бунгала с големи тераси, с възможности за барбекю. Предлагат различни забавления като конна езда, велосипеден туризъм, разглеждане на някои близко разположени исторически забележителности, като крепостта Цепина например. Предлаганите забавления от хотелите в Цигов Чарк са толкова разнообразни, че гостите на курорта никога не скучаят. Всички хотели са акцентирали на гледката към язовир Батак. Стаите са просторни, с големи тераси, които предлагат панорамна гледка, и разполагащи с интернет и телевизор. Към хотелите обикновено има добри ресторанти, в които се предлага разнообразна и най-вече традиционна кухня.

Ваканционните селища също предлагат много добри възможности. Те са сгушени сред близките борови гори, имат охраняеми паркинги. В комплексите има ресторантчета, фитнес салони и сауна. Красивият курорт е наистина чудесно място за пълноценен отдих и зареждане с положителната енергия на Родопа планина. Съчетанието между лов, риболов, ски и екскурзии до интересни места в региона е уникално. Наблизо е и историческия Батак, до който също се организират екскурзии. Курортът се разраства, и доказателство за това е, че всеки сезон тук отваря врати нов модерен хотел.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!