≡ Menu

Сребърни монети

Сребърните монети са най-старите от благороден метал, използвани за масова търговия, а също и като основа за монетарни системи на много народи.

Сребърни монети са били използвани като средство за търговия още от времето на гърците, популярни като гръцки сребърни драхми. Древните перси използвали сребърни монети почти 300 години – между 612-330 г. пр. Хр., а до 1797г. британските пенита са били направени от сребро.

сребърни монети

сребърни монети

След Голямата депресия от 1930 г. сребърните монети постепенно престанали да бъдат използвани в търговията като традиционните разменни монети.

Днес приложението им е предимно колекционерско и като подаръци.

Сребърните монети са предпочитани като инвестиция или хеджиране/застраховане, защото са направени от благороден метал, който е много ценен и цената му нараства постоянно.

сребърни монети каталог

сребърни монети каталог

Когато си купувате сребърни монети като нумизмат, трябва да сте добре информиран, за да прецените и подберете най-доброто за вас според стойността му.  Като при всички колекционерски монети, много фактори определят стойността на една сребърна монета.  Това са тяхната рядкост, търсене, състоянието, броя първоначално отсечени, годината на сечене, монетния двор на производството.

Защо да изберем да си купим сребърни монети?

Мнозина си мислят, че притежавайки сребърни монети, могат да ги ползват като парично средство. Не, не можем да отидем до супермаркета със сребърна монета и да си купим хранителни стоки, но монетите са най-ликвидния начин да притежаваме ценен метал.

стари сребърни монети

стари сребърни монети

За разлика от бижутата знаем точната стойност на среброто в монетата.

Тъй като е сечена под надзора на правителството това я прави много трудна за фалшифициране.

Всяка година безброй хора намират за подходящо да зарадват любим човек чрез подарък сребърна монети или монети. Един изискан и благороден подарък за всеки.

Преди да закупите монета помислете за целта на покупката. Ако е подарък за дете, то тази монета се предполага да престои дълго време при него, примерно 20 години, което ще увеличи стойността й преди да бъде осребрена.

сребърни монети цени

сребърни монети цени

Ако подаръкът е за възрастен, то това е чудесен избор за родителите ви или вашата половинка. Какво по-хубаво от това един пенсионер да има инвестиция в монети, на които да може да разчита в един по-късен етап от живота си, когато ще има нужда от помощ и подкрепа.

Има огромно изобилие от възможности за покупка на сребърни монети според цените им и бюджета, с който разполагате. Независимо колко е дълбок или плитък джоба ви, то със сигурност ще попаднете на вариант, който ще ви удовлетвори и също ще зарадва получателя си.

стари сребърни монети цена

стари сребърни монети цена

Не забравяйте, че среброто е от рода на безценните метали. То е също така универсално, конвертируемо навсякъде по света. Модата му за разлика от другите ресурси и недвижимите имоти, никога не преминава. Винаги ще има пазар за ценните метали.

И в заключение, държейки една сребърна монета си доставяте приятно усещане и буквално държите инвестицията в ръцете си. А поднесена като подарък в чудесна опаковка, можете да сте сигурни, че получателят й ще се наслади истински на изненадата. А ако тази изненада увеличава стойността си с времето, какъв по-добър бонус?

Юбилейни сребърни монети.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Следваща »

« Предишна

error: Content is protected !!