≡ Menu

Рисковете от пазаруване през онлайн магазини намаляват

Интересно е да знаете, че бъдещето е в интернет технологиите и то не в кои да е, а в онлайн търговията, която с всеки един изминал ден напредва все повече и става все по-търсена. Това е мнение на председателя на асоциация “Активни потребители”, който е направил един много добър и подробен анализ на пазар у нас, българският пазар винаги е бил динамичен.

електронна търговия

електронна търговия

От анализът му се вижда, че българският потребител използва много по-добре интернет сайтовете за алтернативна търговия, която става все по-предпочитана особено при намаленията при празничната търговия. Всичко в нета и в тези сайтове става много по-бързо и лесно. В Европа този вид търговия е много по-напреднал, но и в страната ни се наблюдава голямо раздвижване, въпреки рисковете и по-малката сигурност на въпросните сайтове.

Мнението на Богомил Николов от Investor.bg е, че търговията се разраства главоломно, той подробно посочва предимствата и недостатъците на родния пазар като не пропуска да отбележи по-големите права на онлайн потребителите.

Той посочва, че стоките закупени от нета могат да бъдат върнати в определен срок, а често в магазините нямаме и гаранция. Другото предимство е, че можете да видите поръчаната стока преди да я платите и ако не ви хареса може да я върнете. Средствата за плащане също са много по-разнообразни, което ви дава още по-голямо предимство.

интернет сайтове за електронна търговия

интернет сайтове за електронна търговия

Негативът, който посочва е забавеното пристигане на стоките, особено в чужбина и по празниците, но в страната ни няма такива проблеми, особено когато се заплаща при получаване на стоката. В интернет търговията често има рискове, но често пъти са оправдани и оставате очаровани, особено ако пазарувате от някой от родните сайтове. Те винаги са били коректни и трупат положителен рейтинг, за разлика от чуждестранните.

Мнението на Николов е, че в бъдеще все повече хора ще се доверяват на интернет търговията и с право, особено когато си знаят правата и се възползват от тях.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!