≡ Menu

Рибната диета на Мелани Грифит

Няма съмнение, че диетата на добре познатата ни Мелани Грифит е ефикасна дори само заради факта, че рибата съдържа много ама много по-малко калории от нормалните червени меса които консумираме. Основно правило в тази диета е рибата и морските дарове да са печени, варени и задушени, но в никакъв случай пържени! Единственият допустим алкохол е бялото сухо вино, и то по 1 чаша на вечер.

Хубаво е да се състави меню от сутрешна, втора сутрешна и следобедна закуска, плюс обяд и вечеря и да се редуват в продължение на 3 седмици. Гарантирано така се свалят до 5 кг. Също така е добре да съчетаете подходящата диета с подходящи упражнения за отслабване – например кардио, лицеви опори, коремни преси, ходене на фитнес, тенис или каквато и да е физическа активност, от която ще се изпотите, а следователно и загубите малко мазнини.

Сутрешни закуски

2 препечени филийки пълнозърнест черен хляб, 1 домат, 50 г риба тон, 2-3 листа зелена салата.

1 чаша вода с 3 капки лимонов сок, 1 домат, 2 две тънки добре препечени но не изгорели филийки пресен черен пълнозърнест хляб, 50 грама пресни сардини, може и от консерва.

2 препечени филийки хляб, 50 г варени скариди, 1 банан, 1 чаша вода с 3 капки лимонов сок.

2 препечени филийки хляб, 1 добре сварено яйце, 50 г прясна риба по ваш избор, 1/2 чаша портокалов сок

Обеди

обилна порция прясна зелена салата с лимонов сок, 150 г любими морски дарове (скариди, крабове, стриди, миди).

90-100г печено на скара филе от бяла риба, голяма порция салата от краставици и домати с лимонов сок, 1 тънка тика препечен черен хляб.

100-150 г филе от сьомга, голяма порция зелена салата с краставица и лимонов сок, 1 тънка филийка препечен черен хляб

сандвич от 2 тънки филийки добре препечен черен хляб с намачкани крабове, сардини или друга дребна риба, обилна порция прясна зелена салата с лимонов сок.

Към всяко обедно меню се добавя по 1 плод: ябълка, круша, портокал, 2-3 сини сливи или банан.

Вечери

150 г скумрия на скара, 50 г варени скариди или миди, за гарнитура – броколи или брюкселско зеле голяма порция зелена салата с 1 сварено яйце (то трябва да е добре твърдо сварено) и лимонов сок, 150 г бяла риба на скара, 50 г варен на пара зелен грах.

З тънки филийки (без масло) с черен или червен хайвер, поръсени с лимонов сок, салата по избор

150 г каквато и да е от по-тлъстите риби, приготвена на скара или печена във фолио. Поръсва се обилно с лимонов сок, гарнира се със зелен грах, броколи или брюкселско зеле.

За да не се изключва месото изцяло за толкова дълъг период от време, 1 път седмично вечерята може да е 150 грама бяло месо от пиле, голяма салата (Нормално голяма не-прекалявайте) по избор и чаша кисело мляко.

2ра сутрешна и следобедна закуска:

150 г плодове но избор

1 чаша прясно изстискан плодов или може да се замени със сок от зеленчуци

2 диетични бисквити

Голяма чаша билков или челен чай с лимон

1 сухар

2 добре сварени яйца

Любимото ястие на Мелани Грифит Кейджунски скариди

Продукти

500 г едри скариди, размразени, сварени и обелени, 3 сл. зехтин, 1 малка, много ситно нарязана главичка лук, 2 скилидки пресен чесън пресован, 1 ч.л. сух розмарин, 1 ч.л. суха мащерка, щипка прясно смлян черен пипер, щипка червен пипер, 2 ч.л. сос уорчесгьр, 2 сл. пресен лимонов сок, !/2 чаша бяло сухо вино.

Приготвяне

В голям висок тиган се загрява зехтинът, добавя се лукът и се задушава съвсем за кратко, колкото да омекне, после се слага чесънът. След минута се слагат и подправки те, виното, сосът уорчестър и лимонът. Накрая се добавят скаридите и се разбъркват внимателно, така че да се овалят много добре в подправките. Държат се не повече от 5 мин на средна топлина на котлона. Може да се сервират върху ориз.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!