≡ Menu

Космическо погребение на мода в САЩ

Селестис Мемориал Спейсфлайтс осъществява символично погребение не другаде, а в космоса с част от прахта след кремация. Покойният става част от истинска космическа мисия на борда на спътник.

Кремираните останки биват поставени в специална запечатана капсула, която пък се прикрепя към кораба. В денят на погребението близките и поканените от тях се събират на ракетната площадка.

С рев и оставяйки огнена ивица в небето, ракетата и ценният й товар отлитат на мисията си. След успешният старт, Селестис Мемориал Спейсфлайтс предоставят на близките DVD на погребалната церемония и изстрелването на кораба.

космос

космос

Интересно е, че от иновативната компания предлагат различни пакети за космическо погребение

В орбита около Земята, върху лунната повърхност и в дълбокия космос. Също така всички услуги включват и гаранция.

Earth Rise – космическо погребение представлява издигане на капсулата до нулева гравитация и след това завръщане на Земята. След успешното връщане на космическия кораб капсулата с кремираните останки се връща на близките. Цените започват от $995, а най-близкият полет предвиден за този тип погребение е м. Март, 2014 година от космодрум Америка, Ню Мексико.

Earth Orbit – при този тип погребение корабът се извежда в орбита около Земята и остава там докато не се завърне обратно в атмосферата, при настъпването на което се изпарява като падаща звезда. Продължителна на времето на престой в орбита е различно и варира от много фактори, очаква се да е между 10 и 240 години. Цените започват от $4 995, а най-близкият полет е предвиден за последното тримесечие на 2014-та година.

Luna – началото на тази погребална услуга е поставено през 1999 година когато, по искане на НАСА, колегите и близките на д-р Юджийн Шумейкър, Селестис Мемориал Спейсфлайтс започва планиране на осъществяване на погребението и поставя погребалната капсула на борда на NASA Lunar Prospector. При избор на погребение Luna, капсулата тленните останки бива освободена на повърхността на Луната. Цените за погребението започват от $12 500, а най-близкият полет е предвиден за 2014/2015 година.

Voyager – първата мисия за погребение, чрез погребалната услуга Voyager е предвидена за последното тримесечие на 2014 година. Погребението се състои в освобождаване на погребалната капсула в дълбокия космос поставяйки началото на космическото й пътешествие. Цените за погребението започват от $12 500.

Погребална агенция.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!