≡ Menu

Как да изберете акумулатор за вашия автомобил?

Ужасно неприятно е когато бързаш и спешно имаш нужда от своя автомобил, той да те предаде като откаже да запали. В 90% от случаите това се дължи на проблем с акумулатора или е изтощен и има нужда от презареждане или вече от него нищо не става и трябва да го замените с нов.
Ако до сега не ви се е налагало да купувате нов акумулатор и не сте запознати какво точно трябва да имате предвид, то нека ви улесним като споделим с вас някои важни неща, които задължително трябва да съобразите.

Акумулатор с отлична гаранция

Когато избирате акумулатор за вашия автомобил е добре да намерите такъв, за който ви предлагат най-малко 2 години гаранция и с възможност за подмяна. Някои марки имат и по-дълги гаранции или пропорционално възстановяване, ако акумулаторът се изтощава на определен период от време след изтичане на гаранцията за подмяна.

Добър резервен капацитет

Това му позволява да продължава да се презарежда, когато колата е изключена, дори ако сте забравили светлините включени. Акумулаторите, които се предлагат от нас са тествани и разполагат с доказано голям капацитет.

Студено фабрикуване на ампера

Това е важно и показва, каква е мощността му при падането на температурите под нула градуса. Като цяло акумулаторът трябва надеждно да стартира дори и през най-студените сутрини, макар в професионалните тестове, броят на ампера невинаги да е свързан с по-високата производителност.

Акумулаторът да има дълъг живот

Животът на един добър акумулатор, каквито са тези с марка Veber, може да продължи много по-дълго от предлаганата тригодишна гаранция. Най-добрите може да живеят близо 10 години.

Без допълнителна поддръжка

Това е свързано с доливането на дестилирана вода и означава, че в акумулатора няма нужда да се долива такава. Някои акумулатори са фабрично херметически затворени и дори и да искате няма как да направите това. При други просто липсват капачки и пак доливането на вода на практика е невъзможно.

Дръжка за носене

Средно акумулатора тежи 18 кг, така че дръжката за носене може да се окаже доста полезна, когато се опитвате да го извадите или поставите в двигателния отсек.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!