≡ Menu

Избор на търговски хостинг доставчик

Има няколко критерия, на които непременно трябва да обърнете по-особено внимание, докато избирате хостинг доставчик.

хостинг цени

хостинг цени

1. Надеждност на хостинга и скоростта на достъп – След като сайтът ви е за бизнес цели, ще трябва да си намерите хостинг доставчик, който осигурява висока скорост на достъп. Освен това ще се наложи да търсите този, който може да ви осигури работещ сайт за поне 99% от времето. В действителност 99% от времето не е достатъчно, гледайте за цифри около 99,5%. Уверете се, че доставчикът ще ви предложи някакво обезщетение, ако не успее да покрие тези цифри. Запомнете, че ще е много трудно да накарате хостинг доставчика да ви плати за изгубеното време, но не сключвайте договор без тази клауза.

2. Прехвърляне на данни – Трансфер на данни е сумата на байтовете, които са прехвърлени от вашия сайт към посетителите, които го разглеждат. Не вярвайте на хостинг доставчиците, които рекламират неограничен трафик. Ако вашият сайт има голям трафик, не си мислете, че вашият хостинг доставчик няма да ви таксува за превишението. Запознайте се в подробности с трафик пакета. Дори да рекламират неограничен достъп много хостинг доставчици посочват точната цифра на допустимия трафик в документите.

добър уеб хостинг доставчик

добър уеб хостинг доставчик

3. Дисково пространство – Тук нещата с неограниченото пространство стоят по същия начин, както в предходната точка. Много нови сайтове, които нямат музика и видео, се нуждаят от по-малко от 20 MB пространство. Хостинг доставчиците ще се опитват да ви предоставят 100 МВ дисково пространство. Все пак вероятно няма да ви е нужно толкова много. Преценете от какво се нуждаете в момента. В последствие можете да промените своя хостиг план.

4. Техническа поддръжка – Това е от основна важност, когато избирате хостинг доставчик. Трябва да търсите фирма, която може да ви осигури обслужване 24 часа в денонощие, 7 дни в седмицата, през цялата година. Ще се изненадате колко полезно е това. Ще използвате доста често този отдел, така че уверете се, че вашият хостинг доставчик има такъв. Можете да ги тествате от електронната си поща в полунощ някоя събота. Вижте колко време им отнема да разрешат проблем и да ви отговорят. Така ще можете да проверите със сигурност дали те са технически компетентни.

хостинг компания

хостинг компания

5. FTP, PHP, Perl, SSI, .htaccess, SSH, MySQL, crontabs – Ако ще плащате за хостинг, трябва да се уверите, че разполагате с всички тези. Имайте предвид, че някои хостинг компании няма да ви позволяват да инсталирате PHP или Perl скриптове без тяхното одобрение. В такъв случай се насочете към друг доставчик. Това означава, че ще трябва да изчакате да одобрят всички промени, които правите по сайта си. “.htaccess” пък ще ви трябва, ако искате да персонализирате страниците за грешка. SSH достъпът е полезен за редица неща, включително за тестване на скриптове, поддържане на бази данни и т.н.

6. Няколко домейна и поддомейна – Намерете си хостинг доставчик, който предлага тази услуга. Особено ще е важно за вас, ако мислите за продажба или препродажба на това пространство.

7. Цена – Това е фактор, който винаги е важен. Цената, обаче, не трябва да е определяща при избора на хостинг доставчик. В много от случаите, разбира се, ще получите точно онова, за което плащате. Въпреки всичко, обаче, не винаги по-скъпият хостинг доставчик е по-добър.

{ 1 comment… add one }
  • Аглика Калкова June 27, 2014, 7:30 pm

    Ето един хостинг доставчик, чиито оферти си струва да бъдат видяни : https://my.icn.bg/offerings.html?referer=agli1 Освен това тази фирма често прави добри промоции и ако следят покупката може да бъде доста изгодна.

Leave a Comment

error: Content is protected !!