≡ Menu

Защо трябва да боядисвате стените си в сиво

Сивото е един от модерните нови цветове в интериорния дизайн. Напоследък той набира популярност пред своите неутрални братовчеди тъмносиво, бежово и слонова кост. Това е новият цвят, който трябва да присъства във всяко жилище. Това е идеалния хамелеонов цвят, подхождащ на почти всяка стая, и настроение.

Андре Жид веднъж казва “Цветът на истината е сивото”

В психологията на цветовете, сивото е цветът, който представлява мир и баланс. Това е класика. Това е идеалното неутрално.

Сивото е цветът на облаците

Сивият цвят е успокояващ, и въпреки че е отъждествяван с дъждовни, облачни дни, в интериора сив е обратното на тъжен. Сивото се представя като идеален фон за всеки стил от класически до модерен и съвременен. Всички стилове в мебелировката изглеждат добре в сиво комбинирано с цветове като розово, синьо, лилаво.

Една стая в сиво може да бъде много неща за много хора

Сивото е наистина неутрално. Неговата вариативност започва от ненатрапчива елегантност и стига до максимална изтънченост. Леки, по-меки нюанси за по-женствено усещане или тъмните и по-тежки тонове имат по-силен и по-мъжествен ефект.

интериорен дизайн в сиво

интериорен дизайн в сиво

Няма по-съвършен цвят за фон

С нюанси от почти бял до почти черен, има един цвят в спектъра без значение начина на живот, местоположението и личността. Сивото предлага много по-голямо, по-дълбоко измерение от другите си неутрални “колеги”. Домове, които са изцяло в бежово или негови разновидности изглеждат така, сякаш са копирани от страниците на различни каталози за поръчки по пощата. Нека да има малко индивидуалост, нека се отличаваме от тълпата. И дори ако “всички останали го правят” всеки нюанс на сивото е толкова уникален, колкото сте и вие. Независимо дали обичате да сте смели или сте по-срамежливи, винаги ще има един нюанс на сивото, перфектен за вас.

интериорния си дизайн

интериорния си дизайн

Помислете за вида, който се опитвате да постигнете в интериорния си дизайн

Когато боядисвате стените си в сиво помислете за тон, който да отговаря на настроението, което искате да предадете. Светло сиво отразява по-мека атмосфера – като пухкави облаци в небето, което е доста женствено като усещане и ще отговаря на спалня или фамилна стая. Обратно, бледо сиво в гланц е много по-съвременно. Това е чудесна идея за интериорен дизайн на офис или кухня. По-тъмно, по-топло сиво е напълно подходящо за библиотека или основната спалня.

интериорния дизайн

интериорния дизайн

Има за всекиго по нещо

В заключение, от всички нюанси от почти бял до почти черен, винаги има един нюанс на сивото, който да задоволи вкуса на всеки. Независимо дали стилът ви е класически, модерен, традиционен или преходен има един нюанс за вас. Независимо дали сте колекционер, минималист или пък сте предпазлив или нервен, има сянка точно за вас. Независимо дали предпочитате по-меки, по-спокойни неутрални цветове или по-тъмни и смели цветове има един нюанс на сивото точно за вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!