≡ Menu

Windows 8 beta може да дебютира още през Февруари

Windows_8_logo_by_rehsup1-300x143Източнициици, близки до Microsoft са подали информация, че Windows 8 beta ще бъде пуснат най-вероятно към края на Февруари, 2012-та година, но датата на излизане на финалната версия все още остава мистерия, въпреки, че се очаква да се появи още през следващата година.

Ако всичко върви по план и през Февруари се появи beta версията, то RTM ще се очаква още през Юни месец. Ако тези стъпки се реализират навреме, финалната версия за PC и мобилни устройства се очаква на пазара през зимните празници на 2012-та година.

Главните промени в новата версия са главно подобряване визията и оптимизирането на операционната система.

Windows 8 ще бъде оптимизиран за работа със сензорни екрани, появява се Metro интерфейс за таблети, който ще може да се използва и за PC. 8 се очаква да бъде по-ефективен от 7 и съвместим с всички останали Windows програми, както и най-бърз, стартирайки в период от около 8 секунди при средностатистически параметри (т.е. няма да се налага закупуването на ново PC). Също така операционната система ще има възможност да се адаптира според хардуера. Много нови подробности ще може да узнаем скоро.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

Read previous post:
Google Chrome се доближава значително до Mozilla Firefox

Google Chrome е на второ място в света по използваемост след Mozilla Firefox до момента. Резултатите от проучвания, обаче, показват,...

Close