≡ Menu

SAMSUNG и Google показаха първия Android 4.0 смартфон

Android-4.0-смартфонСмартфонът няма никакви бутони в предната си част – сензорни и хардуерни. Вместо това, по подобие на Android 3.0 (Honeycomb), ICS въвежда екранни бутони за навигация из менютата и приложенията. Бутоните също са променени – тези за връщане назад и за началния екран са запазени, но “Търсене” и “Меню” са заместени с “мултитаскинг”, чието превю ще видите по-долу. Част от новият lockscreen са не само бързите бутони, но и отключването чрез лицево разпознаване.

По-интересното е, че новата платформа ще работи както на смартфони, така и на таблети. Притежателите на Honeycomb устройства ще забележат множеството прилики на ICS с 3.0, но това е неизбежно.

От хардуерна гледна точка, телефонът не е “звяр”, както се очакваше. Въпреки всичко, хардуерът му е достатъчно мощен- 1.2GHz двуядрен Cortex A9 процесор и 1GB RAM. Останалите характеристики са HD SAMOLED дисплея(720×1280-720p), 5-мегапикселова камера с 1080p видеозапис (според SAMSUNG, камерата запечатва снимката 0,1 сек.) и 1.3-мегапикселова предна камера. Телефонът поддържа WiFi, GPS, NFC и има батерия от 1750mAh. Паметта e 16/32GB, също така е наличен и слот за microSD.

Интересно е да се знае, че според Google всички устройства, получли официален ъпдет до 2.3 би трябвало да поддържат 4.0, а получаването на ъпдейт е решение на производителя.

Нека погледнем и интерфейса на новата Honeycomb:

google-android-3-0-honeycomb

 

 

 

 

Можете и да погледнете официалното видео на Galaxy Nexus

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!