≡ Menu

Huawei P9 стилен смартфон със страхотна камера

Huawei има история на марка, която представя телефони от висок клас на доста по-ниска цена от конкурентите си. Huawei P9 не е изключение от това правило. По отношение на дизайна този телефон взима добрите черти на предшественика си P8 и Mate 8. Като нововъведение може да отбележим скенера за пръстови отпечатъци на гърба. Другото много интересно нещо, може би най-интересното за този телефон са двете Leica камери отзад.

Екранът е с размер от 5,2 инча, телефонът е с изцяло метален корпус. P9 е наличен в 6 различни цвята – керамично бяло, мътно златно, розово златно, титаниево сиво, мистично сиво и „престижно злато“.

Резолюцията на IPS екрана е 1920 на 1080 пиксела. Може би очаквахме повече в това отношение, но всичко останало е екстра. Това е един доста ярък екран, който без проблем се използва при директна слънчева светлина. Някои хора дори няма да имат нужда от максимална яркост като настройка. Има едни от най-наситените цветове. Този прекрасен екран е защитен от Corning Gorilla Glass 4.

Процесорът, който задвижва Huawei P9 е 8-ядрен Kirin 955 – една стъпка напред от процесора в Mate 8. RAM паметта е 3 гигабайта, определено доста брутален телефона. При тестове от всякакъв тип в реална среда не показва лаг, дори при пускането на камерата, което е проблем при доста скъпи телефони, въпреки хардуера им. За всеки случаи от компанията са включили и приложение за оптимизиране, ако въобще някой има нужда от него някога.

На телефона разполагате с 32 гигабайта вградена памет, която може да се увеличи с до 200 гигабайта чрез карта памет. Батерията е 3 хиляди mAh, като производителя гарантира, че при „ЕКСТРЕМНА“ употреба ще може да издържи над 1 ден. При нормална употреба без проблем държи ден и половина два. Тестовете със софтуер го нареждат плътно до Galaxy S6. Портът за зареждане е USB-C, което трябва да осигури по-бързо зареждане. При тест, 10 минути зареждане дават 5 часа в режим на готовност.

Нека поговорим за най-якото в този телефон – двете камери, които са произведени от Leica (една от най-добрите специализирани компании на пазара). Едната камера е цветна, другата заснема монохромно. И двете са с 12 мегапиксела разделителна способност. Телефона комбинира двете снимки в една и получавате до 300 процента повече светлина и до 50 процента по-добър контраст. Получават се много чисти и живи снимки. Камерите обхващат адски много дребни детайли, особено при добре осветена среда.

Използва се хибридна система за фокус, която използва комбинация от лазерен, дълбочинен и контрастен фокус. Автофокуса е много по-бърз от този при iPhone 6s, дори може би от Samsung Galaxy S7. Предната камера е 8 мегапиксела и е много добра. Единствения недостатък е, че няма автофокус.

Софтуерно Huawei P9 се задвижва от Android 6.0, окомплектован с Emotion UI, което носи много допълнителни функции в интерфейса и специално известията. Просто трудно ще видите стоков Android в този телефон – много добре!

Изработката и дизайна на телефона определено са на много високо ниво, смятаме, че той се нарежда сред най-красивите устройства на пазара за тази година. Въпреки всичко, премиум усещането си има своята слаба страна, горещо Ви препоръчваме да закупите калъфи за Huawei P9, с които да го защитите, защото подмяната на части или панели при този модел никак няма да е евтина.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!