≡ Menu

5 правила за маникюр без мехурчета

Често, в опит да подчертаем своите красиви нокти, ние избираме за маникюра си ярки и наситени лакове, акцентиращи върху характера или настроението ни. И нерядко, за да постигнем по-голяма дълбочина на цвета, нанасяме няколко слоя оцветител. В резултат, понякога /и не само/ се появяват мехурчета в маникюра. Как да ги избегнем?

Има две причини: попадане на вода или въздух под лака. За да избегнете образуването на балончета, трябва да спазвате следните правила:

1.Всички лакове, които ползвате трябва да са с годен срок за употреба. Старите лакове не само се сгъстяват, но в тях се образуват мехурчета и стават вредни за употреба.

2.Скъпи дами, не подценявайте основата под лака! Тя не само ще предпази ноктите от вредните вещества в него, но и ще ги укрепи. На пазара има редица качествени серии, предлагащи основи със стабилизиращо действие. Ако не искате мехурчета под лака – нанесете първо базата.

3.За да не се образуват балончета по маникюра, категорично не нанасяйте втори слой лак или безцветен фиксатор, до пълното засъхване на първия слой лак! Имайте търпение! При това, колкото е по-стар лакът, толкова повече трябва да почакате.

4.Правете маникюр върху чисти и сухи нокти. Битува мнението, че даже е по-добре да се обезмаслят ноктите със спирт или лакочистител. Но това само ще ги изсуши и повреди. Може да провокира появата на чупливост и разслояване. По-добре, просто измийте ръцете си с вода и сапун, подсушете и почакайте още малко добре да изсъхнат.

5.Полезно е да се използват средства за бързо изсушаване на лака. Това не само ще предотврати появата на мехурчета, но и ще намали времето, необходимо за маникюр.

И не забравяйте – не разбивайте лака вертикално, преди да го използвате, защото така в него се образуват мехурчета, които се пренасят върху ноктите при лакиране. Внимавайте и да не нанасяте дебели слоеве лак. Ако, все пак се стигне до образуване на балончета, изходът е един – изтривате маникюра и започвате отначало. Има и алтернативен вариант – да го маскирате, като промените дизайна. Подходящи за тази цел са стикерите. Или да нанесете хаотични рисунки върху местата, където има мехурчета. Това ще икономиса време за нов маникюр, а вече готовия ще направи необичаен и оригинален.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!