≡ Menu

5 начина да разхладите помещенията през лятото

Горещото време може да подлуди всеки. И докато ви хрумват гениални идея, като да прекарате най-топлите дни на лятото в басейна или да се „пухнете“ в хладилника, то имаме разумни решения на проблема.

Нека си го кажем направо лятото е горещо и само с вентилатора, няма да се избавите от горещината, но ние имаме по-добро предложение, с което да разхлаждате всяко едно помещение, при това, без да товарите сметките за ток.

Ето как:

  • Дръжте щорите затворени.

Дори да звучи обикновено се оказва, че 30 на сто от нежелана топлина идва от прозорците и използване на тъмни нюанси завеси. В избора на щори за дома може да се спрете на пастелни, бели или само по-светли тонове, които да не привличат, а да стопират и пестят до 7% от сметките, задържайки нормални нива на температура в помещенията до 20 градуса. За да ги постигнете по-лесно вземете втора ръка климатик. С други думи, затварянето на щорите същество предотвратява вашия дом да се превърне в миниатюрна оранжерия, която е особено често явление за югоизточните и западно изложение, прозорци.

  • Бъдете разумни с вратите си.

Затварянето на помещенията ще попречи на студения въздух от климатика да прониква в отделните помещения. Не забравяйте, че поддържането на постоянна, умерена стайна температура до голяма степен е свързано и с вашето постоянство. Ако искате да се възползвате от хладните нощните часове, то позволете на въздуха да обикаля между помещенията с климатици, без да изтичат през вашия дом.

  • Поставете сатенени чаршафи на леглото.

Меките и пухкави памучни завивки са идеални за хладно време, но доставят допълнителна топлина за тялото през лятото. Сменете спалното бельо с чаршафи от сатен или коприна, а за по-голям ефект, понижете градусите на климатика 30 минути педи да легнете, затворете вратата на спалнята и изчакайте, спалното бельо добре да се охлади.

  • В най-горещите дни на лятото.

Освен охлаждането на климатика, може да се наложи да използвате допълнителни помощни уреди. Определете вашите вентилатори да се въртят обратно по часовниковата стрелка.

Вентилаторът на тавана трябва да се настройва според сезона. Настройването му обратно на часовниковата стрелка през лятото при по-висока скорост, въздушния поток на вентилатора ще създаде вятърна струя, подобно на морски бриз. Този ефект ще е осезаем, когато се намеси климатика.

  • Фокусирайте се върху температурата на тялото ви, а не на къщата.

Ако нашите предци са оцелявали без климатик, така можем и самите ние. Отпивайки вкусни ледени напитки и вземайки хладен душ преди лягане или след прибиране у дома, може да създадете нужната прохладна обстановка, не само за помещенията, но и за тялото.

Всеки един от поосечените примери може да намали количествата топлина в помещенията. За да имате гарантиран ефект подсигурете си по един климатик дайкин за всяка стая. Включвайте на постоянен режим които да поддържа умерена температура за целия ден. Климатика харчи далеч по-малко, ако работи постоянно, вместо това да бъде пускан и спиран в различни часове от деня.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!