≡ Menu

4 стъпки за премахване на килограмите от празниците

По време на празниците всички прекаляваме с храната. Но всъщност не храната е проблема, а количеството. Затова в тази статия ще Ви покажем как лесно следвайки тези 4 стъпки да отслабнем до предишното тегло, а защо не и повече.

Истината е, че килограмите се качват много по-лесно от колкото се губят (при повечето хора поне). Чувал съм дори хора да се оплакват, че са качили и над 10 килограма по време на празниците, но тук говорим за прекомерно преяждане или твърде затормозен метаболизъм. И така, нека да започнем по същество:

  • Започнете да се храните по-често! Да, точно така – това е един от основните фактори за да ускорим стомашно-чревния метаболизъм. Трябва да си похапваме по-често, НО количеството трябва да е такова, че да не ни нахрани напълно. Постепенно това ще свие стомаха и той ще се засища с много по-малко количество храна от преди. Освен това ще имаме по-бърза работа на червата.
  • Похапвайте различни неща. Разнообразната храна е много важна за естественото сваляне на килограми без болка и гладуване. Трябва да включим в менюто си неща като плодове, зеленчуци, семена, ядки (дори такива, които не сме пробвали до сега). Това е момента да си угодим на вкусовите рецептори и да експериментираме. Разбира се трябва да се избягват пържени храни, и сладки от магазина. Ако се изкушавате от сладкото, то поне си купувайте качествени сладки без хидрогенирани мазнини и маргарини.
  • Не стъпвайте на кантара! Повечето инструктори и диетолози биха казали да си поставите цел, че ще свалите Н на брой килограми, но аз не го препоръчвам. Това е твърде обременяващо и стресиращо за човек, който се бори с килограмите. Знаете стреса също е фактор водещ до затлъстяване. Така, че просто се наслаждавайте на живота, не мислете за кантара и за вредни храни.
  • Започнете да тренирате! Това е ключовата стъпка – физическо движение за цялото тяло. В зависимост от това какво Ви се прави, можете да започнете да тичате, да тренирате във фитнес, да карате велосипед (не е препоръчително в този сезон) или просто да се разхождате повече. Това, което е важно е да се движете повече от колкото сте го правили преди и да натоварвате цялото си тяло.

Ако все пак сте от по-мързеливите и не Ви се излиза от вкъщи, има вариант и за Вас. Хитра джаджа, която ще съкращава мускулите вместо вас е електронната пеперуда за отслабване. Тя ще гори калории докато си стоите, но все пак внимавайте, защото и с нея можете да получите мускулна треска.

В заключение можем да кажем, че при по-здравословен начин на живот с по-малко стрес, нямам да усетим как килограмите ни се нормализират.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!