≡ Menu

4 Предимства на летния лагер за деца

1) Лагеруващите получават нужните умения от ранна възраст да бъдат успешни като възрастни.
Децата в летния лагер научават много важни и ценни умения, които могат да им помогнат в живота като цяло. Всъщност група от бизнесмени, лидери и предприемачи са открили, че има широко несъответствие между знанията, които учениците получават в училище и необходимите умения те да бъдат успешни в 21ви век.

Повече от тези умения са свързани с комуникативността, креативността, лидерството, съвместната дейност и решаването на проблеми. Всички тези точки могат да бъдат покрити в лагерната атмосфера.
Децата постоянно комуникират помежду си научавайки се да се сработват като отбор и като общност. Също така ги подбутва към лидерство, било то да помагат на новодошлите или да сформират отбори за игра.

2) Лагерът помага на децата да се дистанцират от технологиите.
Днешните деца си губят почти цялото време в зяпането на екрана, изолирайки ги от социалната им среда. В повечето от времето прекарано в летния лагер, технологиите биват заменени с организираните игри и социализирането между децата. Малко почивка от устройствата е винаги предимство.

3) Лагерът им предоставя възможността да са самостоятелни
Когато децата отидат на летен лагер, те имат възможността да растат по-самостоятелни. Дали ще е за ден или за цялото лято, откъсването от родителите значи, че лагеруващия трябва да разчита на себе си или околните. Предоставя му се способността да мисли самостоятелно, което поражда самоувереността в него.

4) В летния лагер има предостатъчно време за игра, което помага на децата за тяхното социално и емоционално развитие
Както всички знаем и сме минали през това, балансирането на училището, домашните и другите извънучебни задачи понякога може да бъде уморително. Малко място за игра не е навредило на никого, дори може да е полезно. Играта им помага да се отърсят от стреса, както и да развиват познавателните си функции. Летния лагер е изключително добър в съчетаването на свободното време и играта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!