≡ Menu

12 съвета в подмяната на дограма

В изминалите години все по-осезаемо се наложиха новите стъклопакети и дограма. Те предлагат ергономично, практично и икономично решение за всяко помещение.

Ако все още се колебаете как да постъпите, а приятелите и роднини са категорични в съвета: смени си дограмата, то научете някои стъпки, които ще са от полза:

  1. Промяната на дома е редно да стартира от вън на вътре. За целта подмяната на старата дограма с нова и по-модерна като ПВЦ дограма е добър ход. Преди обаче да пристъпите към основната част монтаж на ПВЦ дограма, следва старите врати и прозорци да бъдат демонтирани.
  1. За целта може да се обърнете към услугите на фирма извършваща груби строителни работи, в това число демонтаж на дограма.
  1. Монтажът на ПВЦ дограма е важен процес, който отнема време и изисква внимание. От начина, по който се извършва демонтаж на стара дограма и монтажа на новата ПВЦ дограма, зависи и бъдещото качество и комфорт в дома ви.
  1. За целта по време на монтажа трябва да имате професионално отношение на служители от фирма. Изберете така сред многото, която се е доказала през годините с опит, квалифицираност и качество.
  1. Не бива да се пренебрегва факта, че неправилния монтаж на ПВЦ дограма може да окаже пагубни последици за в бъдеще, да доведе до конденз, пропускане на вода, деформации и по-скорошна амортизация. Резултатът може да наложи много по-ранна подмяна на дограмата, а това не е добре, защото всеки купувайки ПВЦ дограма инвестира в години напред за бъдещето.
  1. Познати са няколко етапа при монтажа на дограма, които имат ключова роля. Логично първата стъпка след демонтажа на старата дограма е да бъдат взети точните размери на стари и нови прозорци. За започване на демонтаж и монтаж е нужно предпазване/покриване на пода и мебелите със специални найлони.
  1. Демонтажа на стари прозорци е свързан с разопаковане и подготовка на новите прозорци и тяхното запечатване със специална пяна. В края всичко излишно се отстранява с помощта на специална техника.
  1. За служителите в професионалните фирми по монтаж на дограма първите стъпки започват с оразмеряване на досегашната и планувана ПВЦ дограма.
  1. Не са редки и случаите, в които дали от незнание или невнимание се стига до разминаване в стара и нова дограма, а това може да забави поставянето й или да наложи крайни корекции по новите профили.
  1. И както всяко нещо, за да бъде сполучливо трябва време. Бързането при монтажа на ПВЦ дограма не е добро решение.
  1. В различните сгради масивната конструкция е различна. При тухлените такива след демонтаж оставят много отломки, а те изискват старателно почистване.
  1. Подготовката за поставяне на ПВЦ прозорец е свързана с пробиване на дупки и поставяне на прозорците, като се следи за доброто им захващане за стената. Използва се монтажна професионална пяна, която предпазва от бъдещи деформации. Следва вкарване на арматури за мрежи. В случаи, че излезе пяна след премахване на излишните количества, то тя се оставя да се втвърди и едва тогава се премахва с помощта на специални шпатули. Дори след монтажа на ПВЦ дограма, прозореца престоява 24 часа отворен, за по-добро стягане. Така ремоделирането на дома може да продължи и след поставяне на новите профили.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!