≡ Menu

10-те важни характеристики за един DVR

DVR4В тази статия ще разгледаме десетте най-важни неща за едно DVR устройство.

1. Колко канала има един DVR? Броят на каналите е броят на камерите за сигурност, които могат да бъдат свързани с устройството DVR. Това зависи от вашите изисквания колко камери искате да инсталирате. Повечето, ако не всички актуални цифрови видео рекордери на пазара са с 8 канала, 16 канала, 32 канала и 64. Или можете да започнете с един 16 канален DVR и по-късно да добавите още канали, когато имате нужда от тях.

2. Колко аудио канала поддържа цифровият видео рекордер? Аудио каналите са броят на аудио микрофони, който може да поддържа.

3. Може ли да има отдалечен достъп през Internet Explorer, клиентски софтуер, или и двете? Клиентския софтуер е малко софтуерно приложение, което в повечето случаи е безплатно и се предлага заедно със DVR системата, когато се инсталира на отдалечен компютър ще можете да гледате записите от DVR-ът, макар да е по-лесно с помощта на браузър от всеки компютър, който има връзка с интернет но трябва и DVR-ът да е свързан към интернет. По този начин вие не би трябвало да се тревожите за инсталиране на клиентски софтуер, когато искате да имате отдалечен достъп до вашият DVR.

4. Колко твърди дискове, може да подържа един DVR? Броят на твърдите дискове зависи от това колко време искате да се запазят записите, записани от DVR системата. Твърдите дискове в днешно време може да бъдат 2000 GB а може да намерите и повече, така един нормален хард диск може да запази записите до 30 дни. Като това зависи и колко камери са свързани към системата и по какъв начин записват камерите дали само при движение или постоянно.

5. Как се настройва системата? Най-често DVR настройките са подобни на настройките на вашия телевизор у дома, с дистанционно управление или чрез използване на компютърна мишка. Въпреки това някои DVR системи поддържат само IR дистанционно управление, а други поддържат и двете форми дистанционно и мишка.

6. Колко е гаранцията на системата? Някои DVR системи имат 1 година гаранция обаче с по-скъпо оборудване точно като всичко друго на пазара има DVR системи, които имат 3 или 5 години гаранция.

7. Каква компресия, поддържа? Обикновено има два общи вида видео компресия те са MPEG 4 и H.264, шансовете система да ви компресира файловете във MPEG 4 са много малки, така че е добра идея просто да отидете и да си закупите DVR, който прави друга компресия. H.264 също е добра компресия, ако планирате да използване на DVR системата за отдалечен достъп. H.264 е нова схема за видео компресия, която е разработена да отговаря и на най-новите технологии на пазари. Докато MPEG4 е видео схема за компресиране на аудио и визуални цифрови данни.

8. Лесно ли се инсталира системата? Това е важен въпрос, ако планирате сами да правите настройки на системата, тъй като някои системи могат да бъдат доста сложни за конфигуриране, но ако сте инсталирали и конфигурирали рутер, няма да имате проблеми с конфигурирането на DVR устройството.

9. Колко монитора могат да бъдат свързани към DVR устройството? В повечето случаи DVR устройството поддържа два монитора, който могат да бъдат свързани с компютър, монитор на компютър и другият ще бъде като телевизионен монитор. Но има и много устройства, който поддържат само 1 монитор. Не купувайте от тези който поддържат само 1 вход, защото на същата цена може да закупите DVR устройства което поддържа 2 входа за монитори.

10.Колко струва? Този въпрос е много важен, защото всички въпроси, който видяхме по-горе и характеристики могат да повлияят на цената. Поради тази причина трябва много добре да се замислите за какво ще ви трябва DVR устройството, колко монитора искате да свържете към него и едва след като сте решили точно какво искате да започнете да търсите DVR устройство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!