≡ Menu

Часовници – Какво казват те за нас?

Като показател на обществен статус или вкус (или липса на такъв), часовниците са станали необходимост. От Великата революция на часовниците през осемдесетте години на двайсети век, когато механичните части на часовниците се завърнаха с пълна сила срещу евтините долнопробни кварцови части. Точно тогава старинни и антични часовници са завладели множество търгове.

Преди години, часовник на ръка не се забелязва, освен ако не е някоя прочута марка като „Таймекс“ или „Акюрист“. Часовниците са твърде малък аксесоар, за да бъдат лесно забелязани и да могат да отразят финансовото състояние на носещия. Все пак, колкото и фамозен да е един часовник, не е като Ферари или Мазерати, паркирани пред имение.

Нека да вземем примерно един „Ролекс“. В наши дни всеки разпознава лесно тази марка, докато в миналото „Ролекс“ е била луксозна, запазена марка за пилоти и професионални шофьори.

В наши дни тази, иначе В.И.П. марка, е намерила мястото си и на известни личности – Марлон Брандо, Че Гевара, та дори и великият Стийв МакКуин.
На червеният килим на Оскарите всички обожават стилните часовници. Разбира се, това не предполага занемаряването на блясъка на тези престижи марки.
Промяната е в осъзнаването, опознаването на часовника. Промяната е такава, че всеки от обикновения таксиметров шофьор до адвокатите, най-вече адвокатите, разпознават часовник правен за богове и такъв правен, за простосмъртни.

В ден днешен, изборът на часовник е също толкова важно, колкото да си избереш подходяща чанта, елегантен костюм с подхождаща му вратовръзка в унисон с твоята личност, и естествено, за подходящия случай.

Италианците съветват, да притежаваме поне 3 вида часовници:

Часовник, който да подхожда на професията ви, официален часовник аз вечеринки, и спортен часовник за онези моменти в които поддържаме здравето си.
Трябва ни и часовник, който да отразява личността ни. Ако не сте сигурни какъв да е той, или просто няма синхрон с душата ви, просто си купете „Ролекс“ – душата ви сама ще поиска да е в синхрон с „Ролекс“ – а.

Мода. Няма място за две мнения, че “Диор” е невероятна марка. Това важи с двойна сила за часовниците от прословутата марка. „Диор“, не само слага логото си на златни часовници, а точно обратното. Стремят се да създадат стилни и уникални часовници, за да бъдете винаги неотразими.

Ако пътувате често, не просто по работа, а обожавате да разгледате светът на длъж и на шир, също бихте се нуждаели от услугите на верен и точен спътник. Да, точна така, ще се нуждаете от часовник!

Какво различава часовника на един пътешественик от този на обикновен турист? За човек, омагьосан от чудесата на Земята, нищо по-малко, от един класически на вид часовник, не би утолило жаждата му за приключения. Обширния циферблат, обхващаш няколко часови пояса, помагаш на пътешественика да не отклонява поглед от очакващия го хоризонт.
Ако случайно сте във сферата на банкерството, то при вас, относно часовниците важат някой строги правила. Трябва да се насочите към стил „1980“, тоест да излъчвате уравновесеност. В миналото банкери и финансисти са подтиквани да се обличат „силово“ – да излъчват власт и сила. Днес, това силно се препоръчва да се избягва. Банкерите се класират някъде между „Ал Кайда“ и адвокати, в очите на обществото. Един банкер трябва да излъчва дискретност, стабилност и надеждност.

За разлика от банкера, човек тип “предприемач“, трябва да вдъхновява потенциалните инвеститори. Нищо не предполага бъдещ успех от колкото визията за сегашен успех. Най-добре от всички предприемачът знае колко са ценни дори и най-малките детайли, като часовника например. Един ясно очертаващ се часовник на вашата китка, би казал доста за вас.

Бохемски живот, ах сладък живот! Ако вие сте самото олицетворение на свободния дух и въображението, то вие се класифицирате като „бохем“. Часовникът отговарящ на това прозвище трябва да е съвкупност от платинен емайл, инкрустирани частици от перла, майсторски изработени от най-добрите бижутери в света. Бохемите обичат капризите, те са част от тях. Съгласни се, че едно Ферари или Ламборджини са невероятни машини, но има ли по-добър начин за транспорт за един бохем от това да пътува на гигантски балон, с шал, лула и един изключителен уникално луксозен часовник на ръката му.

Смелчага, юнак, човек който или не се страхува от нищо или обича екстремностите, стигащ до крайности в името на адреналина, познато?
Без предизвикателство, няма тръпка. Сърф, офроуд, сноуборд. Влизате в ролята на Том Круз, катерещ скали, каращ мотоциклети точно като в „Мисията невъзможна 2“. Има специално изработени за целта часовници, които са пригодени за най-екстремни условия. Часовници, които са семпли или свръх инженерни и страшнички, точно като джунглата в която се намирате. Все пак дори и там един неразрушим часовник е жизнено важен.

Кой не е чувал името Бонд… Джеймс Бонд.
Филмите за агент 007 представят часовници с вградени лазери, проследяващи устройства, магнити, мини бомби, но за жалост са пълна измислица. Всеки себеуважаващ се шпионин ще ви каже, че не иска да привлича внимание, именно за това е жизнено важно да няма нищо твърде издаващо по него, а в същото време да е представителен и елегантен (Пиърс Броснан; Сър Шон Конъри). В същото време трябва да е издръжлив, надежден и да винаги точен, както и да притежава множество от горепосочените способности.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!