≡ Menu

Франчайзингът е добър старт за бизнеса

Един от най-нискорисковите и успешни начини да развиете собствен бизнес е да закупите франчайз – това показват анализите на пазара през последните години.

Ако търсите начин да натрупате опит и да развиете бизнеса си, но се чудите как да си потърсите подходящ франчайзодател, нашият съвет е да потърсите услугите на консултантски фирми като Инвест Пойнт България, които могат да ви помогнат да закупите най-подходящия франчайз.

Какво е франчайзинг и защо ви го препоръчваме?

Казано съвсем накратко, франчайзингът представлява предоставяне под наем на търговска марка и концепция от една компания на друга.

От страната на франчайзодателя стои компания, която се е наложила на пазара, изградила е успешна управленческа структура, има добра репутация и е популярна сред потребителите, а от другата страна стои предприемача (франчайзополучателя), който чрез покупка за определен срок получава правото да използва търговската марка, ноу-хау и репутацията на фирмата – майка, за да развива бизнеса си.

Защо ви препоръчваме, ако нямате голям опит в бизнеса да закупите франчайз?

  • Много по-лесно ще ви е да започнете бизнеса си. При покупка на франчайзинг, фирмата – майка ви предоставя бранда си, който е популярен и лесно разпознаваем, така че няма да ви се налага сами да развивате рекламни кампании, да се доказвате и да налагате ваша търговска марка.
  • Франчайзодателят ще проведе обучителни курсове и тренинги на служителите ви, така че още със стартирането на бизнеса си вие ще имате напълно обучен и готов да работи персонал.
  • Фирмата – майка ще ви даде насоки за необходимото оборудване, което трябва да закупите, а където е възможно и ако е включено в договора може да ви помогне да закупите оборудването си с отстъпка.
  • Закупувайки франчайз, франчайзодателя ще ви предостави своята управленческа структура, която е проверена, работеща и печеливша и така на вас няма да ви се налага да започвате от нулата.

Как да закупите франчайзинг?

Споменахме още в началото, че е добре да се обърнете към консултантски компании, които могат не само да открият подходящия франчайзодател, но и ще бъдат до вас във всеки един етап на преговорите и подписването на договора.

Какви средства трябва да предвидите при покупка на франчайзинг?

Освен да откриете консултантска компания, ще трябва да предвидите и да си осигурите определени финансови средства, които ще трябва да заплатите еднократно на франчайзодателя след подписването на договорните отношения между вас. Франчайзинговата такса е задължителна, плаща се еднократно и е невъзвръщаема, а след започване на дейността ще трябва да заплащате месечни такси или процент от оборота на франчайзодателя.

Още за франчайзинг може да прочетете в сайта ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!