≡ Menu

Фототапети

Искате ли да разнообразите интериора у дома или у офиса? Искате ли да придадете атрактивен и оригинален вид на Вашето жилище, работно място или пък магазин? Искате ли да не останете незабелязани? Ако отговорът е “Да”, то задължително трябва да разгледате идеите за фототапети. Сега ще си помислите “Колко старомодно”, нали? Да, но нещата не стоят точно така! Когато стане дума за фототапети, всички се сещат за класическите фототапети от едно време, които изобразяваха различни пейзажи или животни. Всъщност печатът на фототапети съществува наистина от много време, но в миналото тяхното производство е било доста ограничено, особено от гледна точка на визиите. Може да се каже, че тенденцията за освежаване на интериора с разнообразни фототапети беше сравнително изостанала през последните години, но трябва да се отбележи, че се завръща с пълна сила.

Днес благодарение на развитието на технологиите, и техническия напредък при машините за широкоформатен печат от една страна и разнообразието от материали от друга, можете да освежите дома си с прекрасни фототапети с изображения изцяло според личните Ви предпочитания. Вече можем да говорим за ненадминато разнообразие. Има най-различни изображения, най-различни материали. Качеството става все по-високо, а цените за тази услуга все по-изгодни.

Съществуват следните видове технологии при печата на фототапети, от които може да се избира според личните изискванията на клиента. Първата възможност е чрез широкоформатен принтер, който печата с ролка, която е широка 147 см. За фототапет с по-малък размер препоръчваме друга технология, която е чрез офсетова машина с ролка, широка 48 см. Ако трябва да се направи сравнение, може да се каже, че вторият вариант е по-прецизен като качество. Причината за това е ясна – по-малкият формат може да бъде отпечатан с по-добро качество.

Какво е важно да знаете, ако решите да поръчате фототапети? Ето няколко полезни съвета:

Първо, трябва да имате ясна представа какво точно искате – какво ще представлява самият фототапет, каква част от стената ще обхваща, какво ще бъде изображението на него и т. н. След като сте наясно с тези подробности, трябва да се уточни в какви условия ще бъдат използвани фототапетите – за интериор или ще бъдат изложени на по-сурови външни условия. Тук важна роля играе материалът, от който ще бъдат изработени фототапетите, така че да съответстват на условията, на които са изложени. Важно е да бъдат определени и ориентировъчните размери на стената, на която ще бъде поставен фототапетът, за да се постигне максимална точност при монтажа.

И като споменахме монтаж, това е друга подробност около Вашите фототапети, с която трябва да се съобразите. Най-добрият вариант е да се доверите на професионалисти, за да имате перфектна и уникална стена.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!