≡ Menu

Таблица за умножение за ученици от 2 ри клас

Таблицата за умножение също може да е забавна, научете я лесно и направете всички умножения от таблицата от 1 до 10 и умножение с нула 0.2=0.

Ще се опитаме на страницата на myseoblog.org да улесним всички, независимо дали са малки деца, на които им предстои да ходят на училище най-вече във втори клас и искат да учат таблицата за умножение или по-големи които срещат затруднение при изучаването на таблицата. Предлагаме различни подходи и варианти с примери и таблици за нагледност и по-лесно научаване на самата таблица за умножение. За тези които искат да я научат предоставяме най-удобния вариант на таблицата за умножение от 1 до 10 и умножение с нула.

Според нас, именно класическият изглед на таблицата подреден в удобни колони, както се предоставя във всички учебници по математика помага за визуалното и запомняне и по-лесно научаване. Когато таблицата се учи по класическият метод начинаещите ученици учат много по-бързо и по-лесно запомнят самата таблица, така математиката им става забавна. Не в малко случаи учениците учещи таблицата се стресират и научаването и става доста трудно и объркващо нещо за тях, ние се опитваме да избегнем точно това, като поднесем и обясним материала забавно и разбираемо за всички.

таблица за умножение за разпечатване

таблица принтиран и разпечатване

Именно по начина по който е представена е по-лесно за самите потребители да открият нужните комбинации между числата, които трябва да умножават.

Таблицата за умножение много често се търси от малки деца и техните родители, които се опитват да им помогнат в изучаването на таблицата и

насърчават опитите на децата да я научат по-лесно. В интернет има доста варианти как точно да се научи таблицата за умножение и на кои числа да се обърне по-голямо внимание.

Случва се понякога по-големите деца и родителите им малко да я позабравят или да срещат трудности при запомнянето на определени комбинации от числа, това е напълно нормално и разбираемо.

Според доста проведени изследвания сред голям брой запитани, умножението започващо с числата 6, 7 и 8 най-много затруднява ученици и обикновени хората, то се явява и най-голямо предизвикателство за повечето от тях.

И точно поради тези причини ще намерите таблицата за умножение на невероятно много места в интернет, но трябва да изберете правилното обучение, което да е добре обяснено, да може ученика да не се затруднява и да разбира какво точно прави, и не на последно място лесно за учене и запомняне прилежността не е пречила на никой.

Точно затова искаме да помогнем и ние от myseoblog.org, като смятаме за много удачно да улесним потребителите си като поднесем правилно и лесно за научаване таблицата за умножение.

Таблица за умножение:

Това е вариант за начинаещите с готови отговори на таблицата, децата трябва да четат многократно таблицата за да могат да я запомнят, като им бъде помогнато и им се покажат лесните умножения и им се обясни защо са толкова лесни, например 0.0=0 или 1.2 =2 и защо всяко число умножено по едно е равно на същото число, защо умноженията с определени числа са толкова лесни, например умножението с две 2.2 =4 и много лесно и любимо на всички, както и да смятат 10.10=100 .

На малките деца също трябва първоначално да им бъде разяснено защо 2 х 4 = 4 + 4, така няма да се чудят какво е точно умножението и като срещнат трудност ще събират числата и ще си помагат сами, а не да мислят какъв беше точният отговор. Това ще им помогне да не се объркват и сами по-лесно ще намерят отговора.

Както се вижда отпадат четири умножения защото са много лесни а това доста ще зарадва учениците и учещите и като знаят че могат да си помагат със събиране ще им бъде много лесно.

Когато се обясни логиката и смисълът на таблицата за умножение на децата няма да им се вижда като безброй числа и ще им е по лесно да я запомнят. Например ако сравните детска книжка от 5 страници с много картинки и малко текст и един учебник по математика пълен с формули и графики, книжката е забавна и кратка, а учебника по математика изисква много време и учене, с една дума не е много лесно.

Таблицата за умножение класически вариант, започнете първо с него.

Таблица за умножение

Таблица за умножение за ученици от 2 ри клас

Всекидневни упражнения с таблицата.

Ето и лист за упражнение на таблицата за умножение, където можете да се упражнявате с молив и гумичка в ръка, за да ви е по-лесно, ако допуснете грешка, не се притеснявайте или отчайвайте изтрийте с гумичката и помислете, няма нищо сложно.

Упражнения с таблицата. Тест за проверка на знанията на ученика:

Упражнения с таблицата

Таблица за умножение за напреднали с всички числа в разбъркан ред от 2 до 9.

Тук малко ще затрудним начинаещите, защото повечето научават таблицата не само наизуст, но и по ред и става малко механично и когато числата не вървят по обичайния си ред срещат големи затруднения, но математиката и умножението не винаги вървят по реда показан в таблицата за умножение, и ако искате да научите малките ученици от 2 ри клас на таблицата те трябва да минат и през този тест. Винаги е малко, по-скоро доста объркващо, но проблемите с таблицата се преодоляват бързо, просто насърчавайте учещите и не ги оставяйте да се объркват и стъписват. В помощта няма нищо лошо, само повече ще научат.

Таблица за умножение за напреднали:

Таблица за напреднали ученици

Таблица за умножение за напреднали

Вариант да се опитаме да научим таблицата за умножение по-бързо

Съкратен вариант на таблицата за умножение от 2 до 9 без повтарящите се числа, както виждате няма много числа за учене защото голяма част от числата се повтарят примерно (4 х 2) и (2 х 4) повтарящите числа са премахнати в случая няма (2 х 4), но затова има (4 х 2) което е едно и също, просто са завъртени числата.

Така че се захващайте се да учите, няма страшно, математиката е лесна, тук имате да смятате 35 уравнения, а всички уравнения от 2 до 9 са общо 64 цели 29 по-малко и това, ако не е радостно?

Кратка таблица за умножение

Как да научим таблицата за умножение по-бързо

Надяваме се всеки който сега учи таблицата за умножение да е намерил лесен начин за нейното запаметяване.

{ 7 comments… add one }
  • Влади April 23, 2013, 12:43 pm

    искам да науча таблицата по-лесно защото мама и татко все ме изпитват, но аз не я знам

  • sonia June 21, 2014, 11:02 am

    Ot otdavna se opitvam da nauca tablicata po kakvi li ne varianti no ne moga nashite mi se karat a na uciliste kato me vdignat na daskata zabivam I ne moga da resa nisto molq pomognete mi

    • admin June 22, 2014, 11:27 am

      Здравей Соня, таблицата не е никак трудна да се научи, както виждаме ти имаш желание да я учиш, на вашите кажи да не ти се карат, а да ти помагат по-лесно да я научиш.
      В училище явно се притесняваш, като те изправят пред дъската и блокираш, това не значи че си глупава, а по-скоро значи, че трябва и да си повече уверена в себе си и да си по-уверена в това което правиш, а тази увереност ще дойде, като малко по малко научиш таблицата за умножение.
      Нашият съвет към теб е да учиш краткия вариант на таблицата, има снимка в същата статия ето ти и линк към нея http://myseoblog.org/wp-content/uploads/2013/01/sakratena-tablica-za-umnojenie2.png в тази таблица са всички уравнения за смятане, без повтарящите се, и без умноженията по 10, надявам се те да са ти лесни и да ги знаеш.
      Също така, не забравяй да прочиташ и цялата таблица в нормалния и ред, повторенията много помагат да се запомнят нещата по-лесно.
      Успех от нас и пиши на кирилица, хем да се упражняваш, а и по-лесно се чете.
      Да не забравиш да пишеш как си се справила.

  • Калина June 23, 2014, 9:46 am

    Този съвет преди мен е много добър и е добре да го послушаш, аз ще добавя само, че има много игри, които ще ти помогнат, можеш да погледнеш в интернет.
    Също можеш да си сложиш таблицата близко до леглото, така че да се сещаш за нея и да я четеш вечер преди да заспиш. Започни с числата едно по едно, не цялата таблица на веднъж. Например тази седмица се концентрирай само на таблицата с 6, другата седмица на таблицата за 7 и т.н. Мисля също и че забравяш всичко, като излезеш пред дъската от притеснение. Не се притеснявай, създай си собствена стратегия да избегнеш притеснението или говори с учителите си за това, те сигурно имат добър съвет, който да ти помогне.
    Важно за всеки вид материал, който трябва да научиш е да знаеш, кой вид памет е най-добре развит при теб. Може би запомняш по-добре, като четеш, пишеш, чуваш или играеш или по друг по-различен начин. Използвай силните си страни и със сигурност ще успееш.
    Има много начини да научиш едно нещо, просто намери подходящият за себе си.
    Също е важно да опростиш материала, който те затруднява, например като използваш съкратената таблица за умножение и я разделиш на части, замисли се какво точно те затруднява и опитай да го избегнеш, или да намериш начин да го промениш, така че да стане по-лесно за теб.
    Също се замисли какво обикновено запомняш най-лесно и опитай да използваш същите методи или да наподобиш материала.
    Надявам се да си имала полза от съветите, и ако имаш още въпроси, пак заповядай 🙂

  • Анатоли July 9, 2014, 10:23 pm

    Здрвейте… искам да попитам? Admina-на Сайта, как да се справя със следния проблем? Научавам таблицата, като я назубря на колонки запаметявам я за около 1-2 месеца и после всичко ми се трие като с гумичка от съзнанието, после пак зубрене и пак същото измъчих се с тая таблица да му се невиди:D

    • admin July 10, 2014, 10:49 pm

      Здравей, ако това явление е свързано само с таблицата за умножение, бихме препоръчали, периодично да си я преговаряш, а не да чакаш съвсем да я забравиш. Всяко знание, което не се изполва, постепенно се забравя, така че до някъде е нормално. Друг вариант е да решаваш често задачи в които се изполва умножение.
      Имам въпрос, само таблицата за умножение ли забравяш напълно или ти се случва и с други неща?

  • Анатоли July 18, 2014, 4:13 pm

    Да само таблицата цифрите ме объркват като например: 9 x 6=56 и 9 x 7=63 по някой път бъркам с по една или 2-еденици отговора 😀

Leave a Comment

error: Content is protected !!