≡ Menu

Съвети при избора на професионална козметика и грижа за комбинирана кожа

Чувствате ли се объркани и сякаш в безизходица, когато става дума за грижа за вашата мазна и в същото време суха кожа? Изпитвате ли затруднение при избора на професионална козметика за комбинирана кожа? Ако отговора ви е да, тогава това кратко ръководство за грижа за комбинирана кожа ще ви бъде от полза.

Този тип кожа наистина изисква цялостна и комбинирана грижа, заради смесените й качества. На пръв поглед грижата за комбинираната кожа може да ви се вижда наистина сложна задача, но когато се запознаете с особеностите и си изградите хигиенен график, сами ще се убедите, че в грижите за нея няма нищо по-различно от тези за другите типове кожа. Най-важното нещо, за да бъде кожата ви здрава и красива е употребата на козметични продукти, но не на какви да е, а на професионална козметика, която е точно предназначена за вашия тип кожа.

професионална козметика

професионална козметика

Използването на един и същи продукт за местата от лицето ви със суха и мазна кожа със сигурност не е решение на проблема с комбинираната кожа. Първото нещо, което трябва да направите е да се научите как да поддържате кожата си чиста, така че да я предпазите от появата на акне и кожни проблеми. Без значение дали е суха, мазна, комбинирана, чувствителна или нормална, вашата кожа се нуждае от почистване, хидратиране и подхранване.

За да бъдете сигурни, че полагате най-добрите грижи за вашата комбинирана кожа следвайте тези съвети:

Обикновено местата, където кожата на лице е суха или мазна при всеки човек е различно. Най-често местата с мазна кожа са челото, носът и брадичката или това е така наречената Т-зона. Носът е определян като зона с високо омазняване, заради голямото количество мастни жлези, намиращите се в тази област. От друга страна кожата на бузите може да бъде изключително суха. За да се радвате на красива и здрава кожа на лицето вие ще трябва да се грижите еднакво добре и за двата типа кожа. Разбира се тук на помощ идват специални серии професионална козметика за лице, които са предназначени за точно определен тип кожа.

Почистването е изключително важно ако искате да запазите кожата си красива и сияйна. Благодарение на него вие ще отстраните мръсотията, мазнината и всички други токсини попаднали върху кожата. Запомнете добре, че комбинираната кожа се нуждае от балансирана грижа. Поради тази причина е желателно хората имащи проблеми с нея да почистват проблемните зони със специална почистваща професионална козметика за лице. По този начин ще запазите кожата си чиста без следи от омазняване и евентуална поява на акне.

рофесионална козметика за лице

рофесионална козметика за лице

Желателно е да използвате тонери, които са на водна основа или с глицерин. Така от една страна ще подхранят кожата, а от друга ще я предпазят, тъй като те съдържат достатъчно количество антиоксиданти. В сайта ни ще откриете подходящи предложения за професионална козметика подходяща за ваша комбинирана кожа.

Една от най-големите грешки, които може да допусне всеки човек, имащ комбинирана кожа е да използва козметични продукти с алкохол. Те, вместо да ви помогнат е много вероятно да ви навредят и вместо да предпазите кожата си от замърсяване, изсушаване и омазняване, вие може да получите обратния ефект. Нека не забравяме, че кожата се нужда от омазняване, но в минимални количества, а използвайки козметични продукти с алкохол вие рискувате да изсушите кожата си повече отколкото е необходимо.

Хидратацията е изключително важна стъпка в правилната грижа за кожата. Без значение дали кожата ви е суха или мазна или и двете, тя се нуждае от хидратация и подхранване с витамини и хранителни вещества. Задължително е когато избирате професионална козметика за лице да се спрете на такава, която няма да омазни допълнително кожата ви, а в същото време ще я хидратира в дълбочина.

През летните месеци е строго препоръчително да използвате козметични продукти със слънцезащитно действие с минимум 15 фактор. Предпазването на кожата от слънчевите лъчи е просто задължително за всеки тип кожа.

Ексфолирането е друго също важна стъпка в грижата за кожата. То е най-добрия начин да премахнете всички токсини и мъртви клетки от кожата, като по този начин се стимулира производството на здрави клетки. Желателно вместо много силни и остри ексфолианти да използвате нежни пилинги, които имат благоприятен ефект върху мазна и суха кожа.

Както сами виждате грижата за комбинираната мазна и суха кожа не е мисия невъзможна. Просто се нуждаете от практика и професионална козметика за лице, подходяща точно за вашия тип кожа. Само така можете да бъдете сигурни в крайния резултат, а именно красива, сияйна и здрава кожа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!