≡ Menu

Съвети как да научите вашия тийнейджър да почиства сам

Уморени от непрекъснатото заяждането децата си, се залавяте за пореден път да пренаредите и почистите около дома си? Не сте сами, но едва ли това е утеха!

Скорошно проучване показа, че 96% от майките почистват сами, за да не губят време в празни уговорки. Оказва се, че да преговаряш с децата си за почистване на стаята и най-вече да успееш да ги научиш на това си е истинско умение, което за жалост само малък процент тийнейджъри всъщност го правят.

Ако ви трябва сериозна подкрепа, повикайте фирма с хамали, почиства апартаменти от всичко старо и ненужно. С тях лесно може да решите въпроса по изнасяне на тежките мебели, да извозите строителни отпадъци или да почистите двор и парцел.

Ако само търсите начин да накарате децата си да помагат малко в домакинската работа по почистване, ето и някои удобни съвети и трикове за това.

Как да накарате децата да помогнат около къщата:

  1. Изберете правилната Оферта – Тийнейджърите не искат контрол над живота си. Дайте им възможност за избор на почистващ ден и работни места, или да им дайте списък на места, които трябва да бъдат почистени и оставете сами да изберат, какво да свършат. Поставете график, например в рамките на седмица да решат кога и как да го направят.
  2. Бъдете търпеливи – Ако почистването на тийнейджъра не е до нулата, не се притеснявайте. Покажете им как да го направите правилно и да обясните защо трябва да се направи по този начин. Бъдете готови да повторите урока.
  3. Направете всичко лесно – Поставете продукти, за почистване около места, които бързо могат да се замърсят. Кърпички, попивана гъба, метла и лопата или мини прахосмукачка ще свършат идеална работа. Така децата ще могат да забършат сувенири, мебели и покривки и да поддържат тези зони чисти, Около душ кабината, шкафа в антрето или чекмеджето за баня може да има повече артикули от едните суета.
  4. Уверете се, че работят за вас – може да решите да не обръщате внимание на бъркотията в спалнята на тийнейджъра си, защото тяхната способност за почистване на банята е много по-полазена за вас. Или вместо почистване, може да изберете да готвят семейна вечеря или да изнасят кофите за боклук.
  5. Почистете в движение – превърнете всяко излизане на тийнейджъра в навик за почистване. Например, нека почистят на екрана, преди да гледат телевизия, или да почистят огледалото след излизане от банята, или да изхвърлят боклука на излизане от дома.

Родителите могат да създадат календар за почистване и персонализирано семейство, а това от своя страна да помогне за разпределяне на задачи и да мотивира с награди.

Винаги може да създавате и игри, особено ако децата са повече от едно. Помнете, че по-голям мотиватор от съревнованието няма, а това може да е и вашия коз – колко повече ще помага.

За допълнителна информация относно набор от интелигентни продукти за почистване и помощници в почистване на мазета и тавани, вижте тук.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!