≡ Menu

Станете популярни в Интернет с реклама във Facebook

Реклама във Facebook, ефективна ли е тя и може ли да популяризира бизнеса ни? Поради голямата конкуренция на пазара за стоки и услуги, фирмите търсят ефективен и достъпен метод за реклама на дейността си. Повечето търговци все още неглижират голямото предимство на социалните мрежи и залагат на онлайн реклама чрез Google AdWords.

Всъщност възможните за реклама варианти и в двата случая могат да са полезни и ефективни, с използването на правилните средства. Но нека се съсредоточим върху ползите и предимствата на Facebook рекламата.
Резултатност на ниска цена – рекламиращите бизнеса си в тази социална мрежа могат да плащат само по 1 лев на ден, което е доста добра цена за предлаганите възможности. Дори с малък бюджет за реклама, търговеца би могъл да достигне до много- милионната аудитория на Facebook.

Критериите за сортиране на потребителите и разнообразието им, дават възможност на бизнеса да профилира клиентелата си до най-голямата възможна степен.

Възможните варианти за наддаване при рекламирането са 4:

1. Цена за миля (CPM) – тук фирмите могат да наддават за хиляда импресии, което ще им помогне рекламата им да достигне повече потребители и да ги свърже с марката.
2. Цена за клик (CPC) – ако търговеца желае клиентите да кликът повече на рекламата му, чрез страницата му във Facebook или сайта му, би могъл да наддава за по-голяма цена на клик.
3. Цена за действие (CPA) – наддава се за специфично действие, желано от страна на бизнеса по отношение на потребителите, като харесване на страницата или даден продукт.
4. Оптимизирана цена за миля (OCPM) – потребителя на рекламата плаща за показване на обявата си на целева група, която според Facebook би реагирала на рекламата най-много.

Огромна аудитория и лесно проследяване – по последни данни аудиторията на социалната мрежа надвишава 1.28 милиарда активни потребители по цял свят, които постоянно се увеличават. Това дава на бизнеса възможността да достигне до желаната от него целева група максимално бързо и лесно. С опциите за проследяване и сортиране, и запаметяване на интересите на потребителите, реклама във Facebook е незаменим помощник за израстването на бизнеса и увеличение на стокооборота му. Дори в забързаното си ежедневие всеки човек посещава поне веднъж дневно мрежата, така че рекламата достига до потенциалните клиенти със сигурност.

Измерване и подобряване на резултатите от рекламата – колкото и да влагате в дадена реклама не следите ли ефективността и, тя няма смисъл като такава. Facebook предоставя на потребителите лесни и разбираеми инструменти за измерване ефективността на рекламите им. Те имат възможност, бързо и лесно да проследят, колко хора са видели рекламата им, колко пъти тя е показана въобще (импресии), действия предприети от страна на потребителите(харесвания, коментари, споделяния и кликове).
Рекламирайки в глобална социална мрежа като Facebook, несъмнено ще направи всеки бизнес, независимо от дейността му, популярен.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!