≡ Menu

СПА хотели Хисар

Лечебните свойства на минералната вода в Хисаря са открити още в дълбока древност. За това свидетелстват останките от процъфтяващия римски град и курортен център Диоклецианополис, който бил построен на територията на днешния град Хисаря.

И днес Хисаря е СПА център, известен на туристите от Европа и света. Минералната вода, извираща от всичките 22 извора там, няма неприятния мирис на повечето минерални води, температурата варира между 30 и 50 градуса. Интересното е, че всеки един от изворите има лечебно въздействие върху различни човешки органи. Водата от „Момина баня” се използва за лечение на бъбречно-урологични проблеми и заболявания на опорно-двигателния апарат. Докато водата на извор „Момина сълза” е подходяща за проблеми със стомашно-чревния тракт. Друг извор помага при очни заболявания и т.н.

Почивната база в града е на много добро ниво. Повечето от СПА хотелите в Хисаря са обособили не само вътрешни, но и външни минерални басейни, за да може водата да се използва ефективно през цялата година. СПА зоните са модерно оборудвани и се използват, освен от гостите на хотелите и също така и от външни посетители.

СПА хотелите в Хисаря предлагат прекрасни условия за отдих. Обзавеждането на стаите и обслужването е на европейско ниво, а СПА процедурите, които гостите могат да получат в обособените СПА центрове се извършват от професионалисти, които добре знаят тънкостите на масажа, аромотерапията, лечебните процедури с минерална вода и др.

Служители от СПА хотелите в Хисаря споделят, че интересът към града е огромен. Туристи идват не само от страната и Европа, но и от целия свят. Хотелите работят с максимална заетост през цялата година. Още по-натоварено е през уикендите, когато много хора от страната искат да разпуснат и да се отдадат на спокойствието и удоволствието от СПА процедурите.

Известно е, че не всички процедури се правят с цел лечение. Предлагат се и такива, които целят освежаване и разкрасяване. Много хора държат на външния си вид и се стремят да си осигурят най-доброто обслужване. Точно към това се стремят и СПА центровете на курортния град.

На практика в Хисаря човек не може да скучае. Когато гостите не са ангажирани с процедури, могат да се запознаят с историята на града и да разгледат всички забележителности. Останките на великия Диоклецианопол ще ви разкаже за своето време и за живота на богатите римляни.

Когато се изморят от разходката, винаги има къде да поседнат. Многобройните ресторанти предлагат отлична кухня и българско вино.

Климатът на региона е много мек и дори през зимата е приятно за разходки на открито.

 

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!