≡ Menu

Силистра – прекрасно място за екскурзия

България е страна, разполагаща с огромно природно богатство. Родината ни е прекрасно място, което високо се цени и от чуждестранните туристи. Един от често посещаваните български кътчета определено е Силистра. Пристанищният град е страхотно предложение, ако все още не сте избрали място, където да прекарате семейната ваканция.

Силистра център  История и достойнства на крайдунавския град Силистра

Силистра е представител на най-старите градове у нас. Въпреки това тук ще останете очаровани от великолепното съчетание на модерно с антично. В центъра на града се простира архитектурно-археологически резерват на име „Дуросторум – Дръстър – Силистра”. Името, което носи резервата, представлява обобщение на имената, с които се е славил града ни. Освен тази забележителност, в града ще откриете и много други забележителности. Една от най-емблематичните е крепостта „Меджиди Табия”, която е и част от забележителните кътчета в страната, които трябва да бъдат посетени. Разходката тук е изпълнена с положителни преживявания. В случай че изпитвате желание да се запознаете с всички интересни места, които Силистра е подготвила за Вас, то най-добре резервирайте стая в някой хотел в Силистра. Така ще можете през деня да се любувате на красотата на града, а вечер да се отпуснете в комфортната си стая. Силистра

 Природните забележителности, които ще Ви предложи Силистра

Не мислете, че това е всичко, което града може да Ви предложи, защото ще сгрешите! Разположението на Силистра ще благоприятства разходката Ви до едно прекрасно място, което всеки обичащ страната си българин трябва да посети – резерватът „Сребърна”. Невероятното изобилие от животински видове и дива растителност ще Ви остави без дъх. Оттук преминава и пътят за миграция на прелетните птици „Виа Понтика”. Ако изберете подходящ момент в годината ще можете да му се насладите напълно. Ще можете да се порадвате и на големите колонии от пеликани, които летуват тук, а също така и на разнообразието от препарирани животински видове. „Дунавската градина” е друга от природните забележителности, с които Силистра смята да Ви плени. Градината представлява и първият дунавски и обществен парк на България. Ако отседнете в елегантния Хотел в Силистра, ще осигурите на семейството си една незабравима ваканция. Веднъж дошли няма да искате да напуснете това райско място.

Семейната почивка в Силистра представлява едно голямо приключение, което остава в сърцата на малки и пораснали за дълго време. Градът ще се постарае с цялото гостоприемство, на което е способен, да Ви накара да се чувствате добре и щастливи тук. Ако никога не сте идвали в красивия крайдунавски град, то сега е момента. Организирайте едно незабравимо преживяване за себе си и цялото семейство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!