≡ Menu

Сапани от текстил

Сапаните са устройства, които, позволяват да преместваме или повдигаме лесно сравнително тежки товари. Без сапани тяхното местене и вдигане би било твърде сложно. Разбира се, сапани се използват най-вече в строителството и промишлеността; също и в другаде,където се работи с тежки товари.

Сапани от текстил

Сапани от текстил

По принцип сапаните са сравнително прости устройства, но има доста разновидности от тях. Защо ли? Ами, защото се правят от стоманени въжета, вериги или от текстил. Те имат много различни накрайници според товарите, които местят. Напоследък, като че най-разпространени са текстилните сапани. Те са на основата на полиестер и имат много предимства спрямо обичайните стоманени сапани. Например не ръждясват, не нараняват товара, устояват на разни видове агресивни течности, а и не най-накрая са доста по-леки от сапаните, направени от стомана и са по-удобни за работа. Текстилните сапани от своя страна се делят на няколко вида:

-рингови колани – това е първият основен вид на текстилните сапани. Те се състоят от носеща сърцевина, която е изградена от полиестерни нишки и външен предпазен слой. Има и рингови колани с допълнителни предпазни покрития. Това се прави с цел по-голяма устойчивост и по-дълъг живот на сапаните. Предимството на ринговите колани е, че могат да понесат до 400 тона тегло и то чрез различни захвати.

Сапани от текстил цени

Сапани от текстил цени

-подемни ленти с уши – така се нарича вторият вид текстилни сапани. Те са изградени от ситнотъкана полиестерна лента, която може да бъде различни видове в зависимост от средата на предназначение. Може да е еднослойна, двуслойна или пък четирислойна. Разбира се, при всяка лента повърхността е подсилена, за да имат сапаните по-голяма издръжливост.

-текстилни сапани с метални елементи – това е третият вид на текстилните сапани. Състоят се от едно- и многощрангови текстилни сапани с крайни метални елементи. Всички сапани от този вид имат модулна система за монтаж, която позволява при нужда да се сменят отделните елементи.

сапани текстилни

сапани текстилни

Разбира се, освен текстилните сапани има и метални, както и верижни и така нататък – видовете са много и всички те са специализирани за определени цели и среди на употреба. Повечето са подсилени по един или друг начин – по този начин фирмите производители си създават гаранция, не само на себе си, a и на клиентите си. Предимство при сапаните е, когато има възможност за смяна на елементите при необходимост – така поддръжката може да бъде лесно осъществена вместо сапаните да биват заменяни с нови при най-малка повреда. Това е по-лесно при металните сапани или при тези с метални елементи, тъй като текстилните не го позволяват.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!