≡ Menu

Ремонт на покриви с гладки ламарини

Има различни материали, с които може да се покрие всеки един покрив. Фирмите за ремонт на покриви понякога използват ламаринени повърхности. Те могат да бъдат изработени от следните материали.

– Стомана

– Цинк

– Цинкови сплави

– Мед

– Алуминий и неговите сплави

– Олово

Покривките от този вид са доста тънки – от 0,5 до 0,8 мм, но най-често са 0,6 до 0,7 мм. Важно е при ремонт на покриви ламарината да бъде поставена върху непрекъсната основа – масивна плоча или дъсчена обшивка. При използване на дъсчена обшивка, тя трябва да има дебелина минимум 24 – 30 мм, и да се използват не много широки дъски от 80 до 140 мм. За да не се получи измятане на дървеният материал за предпочитане е да се използва чамов материал. Другите видове дървета отделят сокове, които атакуват ламарината.

При ремонтиране на покриви с ламарина трябва над основата да се постави опесъчена битумна мушама. Тя трябва да се застъпи по наклона поне на 8 см. Използването на мушама подсигурява по-добре покрива от вода и влага, както и спомага за вентилацията, намалява шума от дъждовни капки и градушка – както знаем при покриви от ламарина той е много по-силен.

Ако се наложи при ремонтирането на покрива, под ламарината е необходимо топлоизолация. Задължително се спазват изисквания за вентилация и парозащита на топлоизолацията.

Когато се полагат покривки от ламарина те трябва да се перпендикулярно на капчука. Закрепването на ламаринените листове или рола става в посока от оттичане на водата по покрива или с помоща на летви. Фалцовете и сглобките е добре да са подсигурени срещу проникване на вода през тях.

Единичните фалцове се прилагат само при ремонт на покриви с по-голям наклон, при елементи, които са перпендикулярни на капчука.

Най-често обаче се използват двойните фалцове. Те са високи най-малко 25 мм понякога достигат и до 35 мм.

Ако имате някакви въпроси относно всичко което е свързано с ремонтите на покривите, ще се радвам да зададете вашите въпроси в коментарите, а ние ще се опитаме да ви отговорим.

{ 1 comment… add one }
  • Николай February 21, 2017, 11:00 pm

    Покривни ремонти, ремонт на покриви от ламарина.

Leave a Comment

error: Content is protected !!