≡ Menu

Ремонт на автоклиматици – кога и защо?

Ремонт на автоклиматици се налага при нарушаване на функциите им по охлаждане. Един ремонт цели възвръщане на ефективната работа на климатика на колата и може да бъде избегнат, често пъти при правилна поддръжка.  Тя се състой в честата работа на климатика, не само през лятото, навременното му зареждане и сервиза относно появили се дефекти във времето.

Често пъти редовните прегледи и навременния ремонт, предотвратяват появата на по-големи проблеми, свързани с подмяна на климатичната система изцяло понякога. За да не се стигне до генерални ремонти свързани със солидни суми пари, лесно забележими дефекти могат да ни доведат до мисълта, за неправилно функциониране на автоклиматика. Ремонт на автоклиматици може да се избегне ако навреме забележим не правилните функции на кондензатора на климатичната система. Сега ще се опитаме да очертаем в какво се изразяват те.

Почистването на кондензатора е едно от нещата, които трябва да бъдат направени. Той се намира пред радиатора на антифриза и пространството между двата радиатора често е замърсено от листа, прах и частици при движение на автомобила. Когато кондензаторът е замърсен, въпреки филтрите охлаждането на фреона не е правилно и оптимално. При неглижиране на симптомите може да се стигне до прегряване и въобще спиране на работата на кондензатора. При такава ситуация ремонт на автоклиматици се налага и той никак не е за предпочитане. Основната превантивна мярка, за да избегнете ситуацията е почистването на кондензатора и цялостната вътрешна и външна климатична система на автомобила си. Това можете донякъде да направите сами или да отидете на сервиз за целта.

Специално разработени, антибактериални спрейове са налични в търговската мрежа за почистване на автоклиматици. Изпарителя и въздуховодите на климатика ви се дезинфекцират с тях, като същевременно вредни бактерии, микроорганизми и придружаващите ги неприятни миризми се премахват. Понякога повечето сервизи предлагат пакети с услуги по почистване и допълване или ремонт на климатика на колата ви. Те са изгодни и можете да бъдете по сигурни в правилното овладяване на проблемите, отколкото сами да се заемете с почистването. Правилната и навременна поддръжка на автоклиматика удължава живота му и ви предпазва от по-големи ремонти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!