≡ Menu

Рекордите на пицата

Обичате ли пица? Ако отговорът ви е положителен със сигурност следващите редове ще ви бъдат доста интересни. Този път няма да си говорим за това как да приготвим вкусна пица вкъщи, а ще изброим някои интересни факти около тази вкусна и толкова любима на хората храна. Настанете се удобно, защото ще ви разкрием дванайсет интересни факта около пицата и нейната история в света и САЩ в частност. Разбира се, тези от вас, които искат да се чувстват перфектно докато четат тези факти е добре да си приготвят или поръчат доставка на пица, да могат да се насладят максимално.

доставка на пица

доставка на пица

1. От 1987 година, октомври, е обявен Национален Месец на Пицата в САЩ. Така всички американци могат да празнуват и имат прекрасен повод за това да си похапват пица цял един месец.

2. Приблизително три милиарда пици се продават в САЩ всяка година. Към това число добавяме и около един милиард замразени пици.

3. Над $30 милиарда е оценен бизнесът с пица в Америка. Така сами виждаме колко доходоносен може да бъде той при правилно развитие.

4. Пицариите в САЩ представляват 17% от цялата ресторантьорска индустрия в страната.

5. Над 93% от американците консумират пица всеки месец. На практика всеки американец е фен на пицата. Можем спокойно да кажем, че САЩ е меката на тази храна.

пица

пица

6. Жените в световен мащаб са два пъти по-склонни да си поръчват пица с вегетариански сосове.

7. Първата пицария в света е отворена през далечната 1738 г. в Неапол, а нейното име е Антика Пицария.

8. Най-много пица се консумира по време на игрите Super Bowl.

9. Средно по 23 паунда пица изяжда всеки един американец всяка година.

10. Първата пицария в САЩ отваря врати през 1895 г, а името, което носи е Дженаро Ломбарди. Градът разбира се, е Ню Йорк.

11. Над 36% от пиците по света съдържат чушки, а това също така е и най-популярната добавка в Америка.

12. Най-голямата пица в света, която намира почетно място в книгата за рекорди на Гинес е 122 фута и 8 инча. Нейната родина е Южна Африка, а годината на поставяне на рекорда е 1990 г.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!