≡ Menu

Разликата между аналоговите и дигиталните часовници

За най-значимото творение на човека могат да се считат часовниците

Без тях не би била ясна посока, в която по-нататъшното усъвършенстване на човека ще продължи. От както часовниците са открити, те стават почти необходимост за спокойно преминаване на деня. Значим феномен от праисторически времена и до днес е следенето на времето. От първоначалните часовници до сложните сегашни механизми е изминат дълъг път. Този вековен процес се отнася до класическите часовници, чиито дизайн и стил еволюира с напредъка на технологиите от зараждането си през 1970 г. електронните часовници стават мигновен хит. За отличителен белег от аналоговите, при дигиталните часовници просто трябва да видите часа вместо да трябва да определите времето чрез разчитане показанията на стрелките. Към настоящия момент, цифровия метод има по-широко използване.

Различията между дигитални и аналогови часовници

Аналоговите часовници са традиционен модел на часовник, при който серия от цифри показват времето с помощта на стрелки. Цифровите часовници от друг аспект – използват серия от цифри, за показващи времето, които се възпроизвеждат на екрана, без да е наложителен допълнителен елемент като стрелка или нещо от сорта. При аналоговите часовници, времевите шпации се измерват в арабски цифри, римски цифри или комбинация от числа и индекси. При електронните часовници, точното време се показва като числа. В класическите часовници, цифрите са подредени в овална форма и въртящите стрелки сочат числата за измерване на времето. При дигиталните часовници, времето се показва като цифри, като 1:40, 19:35 часа и прочие. Стрелките при аналоговият тип имат различни размери и се движат с различна скорост. Стандартните стрелките са три – за час, минути и секунди. Електронните часовници имат възможност за добавяне на сложни функции като хронометър, аларма, календар, корона ( втора часова зона), тахиметър – това е скала за измерване на скорости и други. Някои даже имат опция за свързване към настолен компютър или лаптоп за трансфер на данни.
Цената на електронните часовници се формира в зависимост от качеството и броя на функциите, които се включват в часовника.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!