≡ Menu

Разкази за пицата по света

Малко странен анализ ще се опитам да направя в тази статия, но се надявам да ви допадне. Ще се опитам да говоря за пицата по различните краища на света. Това, което е добре да знаем, че няма да навлизам в прекалени подробности, а просто ще се постарая да обогатя вашите личности с малко интересни факти. Всичко, което ще прочетете в тази статия се базира на лично мое проучване и се надявам то да ви допадне.

пица

пица

Независимо дали приготвяме тази прекрасна храна у дома или си я поръчваме чрез доставка на пица, то ние трябва да знаем на първо четене, че родината на пицата е Италия, а първото наименование е Маргарита.

 

пица маргарита

пица маргарита

То идва през далечната 1889 г. когато италиански пекар я приготвя за Кралица Маргарита. Днес започваме нашето пътешествие от Австралия. В държавата-континент най-често се консумира пица, която обаче има по-изискан вид. Австралийците обичат американския стил, но в малко по-изтънчен стил. Един вид, те превръщат тази храна в деликатес.

доставка на пица

доставка на пица

В Индия например тази храна се консумира с местни подправки като семена и билки. Ако сте решили да си похапвате пица в Индия е добре да знаете това, за да не останете неприятно изненадани. В Израел от друга страна няма как да си поръчате пица с месо и млечни продукти, тъй като религията на евреите го забранява. Така, че ако сте свикнали с тази комбинация трябва да сте подготвени. В Япония пицата се приготвя по специална рецепта като се използва така нареченото тесто “мочи”. То е леко сладникаво така, че внимавайте.

пица с кайма

пица с кайма

Дестинации като Непал и Норвегия също предлагат на своите жители и посетите място, където те да похапнат вкусна пица. Например в северната скандинавска страна през 2004 г. са били изконсумирани над 22 тона от вкусната италианска храна. В Пакистан и Корея пък ще имате известни затруднения с това да намерите из менюто на ресторанта познати имена като Маргарита, Неаполитана, Куатро Стаджони или Куатро Формаджи. Това не трябва да ви изненадва. Просто четете внимателно съставките на местните пици и консумирайте с мярка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!