≡ Menu

Потребността от SEO оптимизация на сайт

SEO оптимизация на сайт несъмнено е практика, която е необходима, за да бъде сайта видим за потребителите. В противен случай, когато няма добра оптимизация или тя въобще липсва, сайта е класиран на едни от последните страници в търсачките. При наличието на хиляди сайтове с подобна тематика и многобройни страници с тях, то как потребителя ще стигне до сайт на страница над 20-та например? Отговора е никак, никой в мрежата търсещ нещо, не отваря страниците показани му дори над 10-та. Затова потребността от SEO оптимизация е наложителна и то добра оптимизация и постоянна, защото и другите оптимизират, не само вашия сайт!

Има много порочни практики на така наречената „black hat“ SEO оптимизация на сайт. Те целят да излъжат търсачките, чрез редица трикове, но това дори и възможно преди, сега е доста трудно и ефекта му в крайна сметка е изпадането на сайта от търсачките въобще. Някои от тези практики са пренасочване на търсачките към определени страници, поставянето на хипервръзки с малки пикселови размери, използването на популярни ключови думи нерелевантни със съдържанието на сайта, скрит текст и много други. Разбира се не можем да очакваме, че гигант, като Google например ще стой безучастно срещу тези измами.

Системите на търсачките се усъвършенстват постоянно и заради това и реалната SEO оптимизация би трябвало да прави същото. След като потребността от една добра SEO оптимизация на сайт е наложителна, то осъзнаването на действителността й също е толкова важно. Дори и да излъжете търсачките и да постигнете добро класиране и влизания, ако нямате добре оформен и функционален сайт, за което е нужно добро SEO потребителите ви няма да се върнат в зле оформения ви и изглеждащ уебсайт. Полезното, интересно и добре оформено съдържание на сайта си остава единствения и рационален метод за оптимизиране и поддръжката му. Когато имате да предложите на хората нещо интересно, уникално и полезно, то несъмнено посещенията към сайта ви след време и правилно оптимизиране ще се увеличат. Затова помислете добре на какво ще заложите на бъдещето или на мимолетните посещения, чрез измама.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!