≡ Menu

Полезни съвети при грижата за автомобила

Щом си имате брада ще си носите и гребенче така са казали старите хора. Това е твърде валидна поговорка за притежателите на автомобили. Има кола има проблем, няма кола няма проблем.

Ако притежавате автомобил ще трябва редовно да се грижите за неговата поддръжка без значение на годишния сезон. За всякакви авто части за вашата кола, погледнете сайта ни.

Горивото е едно от нещата, за което неминуемо ще трябва да се грижите и да подсигурите. Един немного известен факт е свързан със зареждането на автомобила или по-точно казано с времето на зареждане. Така например специалисти препоръчват зареждането с гориво да не става непосредствено след като бензиностанцията е заредена с гориво. Това е така по обясними причини.

Горивото от цистерните се изсипва под голямо налягане, което води до разбъркване на всичко останало в контейнера. Включително наслагвания и ръжда. Ако заредите веднага то това означава, че всичко това ще отиде във вашия резервоар, а от там в цялата система на автомобила. Това в последствие може да доведе до запушване на системи и до редица други сериозни проблеми и повреди.

Друга препоръка, което е доста полезна е свързана с връзката за ключове за автомобила. Нека тя е възможно най-лека. Дори може да е само ключа без нищо допълнително окачено на него.

Ако връзката с ключове е прекалено тежка това ще натовари допълнително тази част от автомобила и ще се наложи да я ремонтирате. Всичко това може да бъде избегнато ако се съобразите с това.

Интересно е да се знае, че много неправилно е когато колата затъне в сняг или кал колата да се форсира. Това е неправилно поради две причини първата така ще се закопаете още повече, а втората е, че така може да претоварите двигателя и това да доведе до неговата повреда. Напълно излишна маневра, от която трябва да се лишите ако искате без проблемно да управлявате и за в бъдеще автомобила си.

Обърнете внимание на хигиена, подмяна на масла, поддръжка на всяка част от автомобила си навреме. Помнете, че МПС-тата са една инвестиция, която има своите изисквания по отношение на грижа и внимание. И след всичко казано до момента, задайте си въпроса: „не сме ли се превърнали всички ние, водачите на МПС-та в роби на автомобилите си?“. Ако сте съгласни с това, то помислете и доколко автомобилът има роля в живота ви. Едва тогава ще погледнете над него с друго око.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!